Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
-
No... amint az kiderült, sok sok utánajárás után, tényleg az a baj, hogy 1 process csak 1 processornyi időt kaphat. ezt hívják thread-nek, és egy SMP nevű protocol felelős érte, hogy ez ne csak 1 procin menjen(vagyis 1 process esetén ettől még csak 1 processzornyi időt kap, de azt szétosztja a cpu-k között... érdekes..)
a megoldás a multithread. az én esetemben multithread codec kell.
mint kiderült, a legújabb ffdshow (ffdshow_rev2076_20080813_clsid_sse_icl10.exe) szerencsére már multithread tulajdonságokkal bír, így ezt telepítve már nincs is gond..
...
vagyis... nem szabadna lenni. Node a hülye ffdshow nem jön ám rá magától, hogy hány magos is az a proci... de kell neki állítani.
jobb klikk a video decoderre, majd ezt kell megkeresni:
Eleve annyira állítod, ahány magod/cpu-d van(nekem 2) és máris megszűntek a gondok. (videót újra kell indítani persze)
Érdekes dolog ez... bár véleményem szerint ez speciel az oprendszer feladata lenne(szétosztani a számolások legapróbb részleteit is a magok között.
Majd ha már lesz egy prociban 32 mag, akkor bánja a fene, ha ebből 1-2-őt lefoglal a rendszer, hogy ne szaggasson.. fene bánja... de amgí csak 2 van, addig hadd gazdálkodjak már én:D
Mindenesetre talán segítettem másnak... multithread progit kell keresni.. (jelen esetben az nem számít, ha a player nem multithread, a codec fontos.. ez is érdekes....)
1080p video esetén egész fontos lehet..