A ReactOS egy freeware operációs rendszer, mely a Windows-ra írt programokat is futtatja, próbál kompatibilis lenni Windows-al.
  • matee100
    #44
    Aki tesztelgette a rendszert, kérem írja le, hogy milyen tapasztalatai voltak.

    Én VirtualBox-on próbálgattam, eléggé elkeserítően.
    A telepítés gond nélkül ment. Első indulás is megvolt. Elkezdtem bekonfigurálni a hálózatot (csak annyi, hogy fix ip címet adok neki a routerhez), ám mikor beállítottam, hiába mentem az OKÉ-ra, a beállítások nem tárolódtak... Ezt vagy 10-szer eljátszottuk, mire mondom, na jó, hagyjuk, megpróbálunk valami mást, hátha a VirtualBox-ban nincs jól beállítva valami. Átállítottam egy másik féle hálózati beállításra. A ReactOS a következő induláskor erre már kérte a drivert... Jólvan, VirtualBox saját .iso-ja betesz, azon van driver... Igen ám, de az a mező, hogy hol keresse a drivert, nem aktív. Nem baj, nem adom fel, bemásolom manuálisan az .inf fájlt, igen ám, de valami miatt nem akaródzott "cd"-ről másolni... Így hát a hálózatról letettem.
    Egyenlőre ennyi, ha lesz még más, majd megírom...

    Más: a fejlesztőknek szerintem inkább mondjuk félévente kéne kiadniuk verziókat, hogy jobban látszon a különbség két verzió között... Ez mondjuk szubjektív, de én így látom. Olyat nem akarok írni, hogy húzzanak bele, mert lassú, de amúgy tényleg lassú... :D nah, épp most írtam. Szóval azért lehet, hogy lehetne gyorsabb, ha egy kicsit jobban reklámoznák magukat, és talán többen tudnának a projektről, többen beszállnának segíteni fejleszteni... Ha valaki vállalkozna rá, akkor velem együtt létrhozhatnánk egy magyar ismertető oldalt a projektről egy kis reklám képpen, hogy a magyarok is tudjanak az ötletről, és esetleg pár fejlesztő fantáziát lásson benne... Ha valaki segítene, akkor írjon az e-mail címemre egy levelet: [email protected]

    További szép napot mindenkinek! :D