A ReactOS egy freeware operációs rendszer, mely a Windows-ra írt programokat is futtatja, próbál kompatibilis lenni Windows-al.
-
blackgamer #1 Mai világban egyre inkább fontos kisvállalkozásoknál is a tiszta szoftver.
Gondoljunk csak a manapság sűrűn látható reklámra, amikor a liftben együtt utazik a rendőrség és a vállalat vezetője :)
Keresem az alternatívát a Windows kiváltására, így találtam a programra.
Tudom hogy több "butított" Windows létezik, de ott még felvetődik a jogi probléma.
Linux-os dolgokkal meg sokat szív az ember (Windows-os progikat szeretnék futtatni), hát gondoltam kipróbál ezt, mivel nem linux alapú.
Elkezdtem kísérletezgetni, mert hobbiként is érdekelnek az op.rendszerek.
kis történelem: 1996 egy csapat FreeWin95 néven kezdett projektet fejleszteni, ami a Win95-öt akarta "klónozni". Majd később a célpont a Windows NT lett, ekkor váltottak nevet 1998 februárjában.
A fejlesztés igazából 2006-abn gyorsult fel, céljuk nem változott: Windows-al kompatibilis op.rendszert szeretnének készíteni.
Természetesen nyílt a forráskód, bárki bekapcsolódhat a fejlesztésbe.
fut rajta: Mozilla Firefox, Unreal Tournament :) , OpenOffice.org és sok más program
Weboldal guszta, tud magyarul.
Simán felment egy üres winyóra, alig foglal helyet.
Indulása nagyon gyors.
Utána viszont megakadtam, mert bár a Total Commander feltelepült, elindulni nem akar.
Lehet hogy egy régebbi verzió menne, de még nem próbáltam.
Hangkártya driveremet kitömörítette de a telepítő csak felvillan és eltűnik.
Szóval van még mit próbálgatni rajta.
Lehet utánaolvasok...
Kiváncsi vagyok Ti milyen tapasztalatokat szereztek.
Csak sok türelemmel megáldott egyéneknek ajánlom a kipróbálását :)