Centrino Duo nem CPU-t, hanem platformot jelöl (Intel Core(2)Duo proci, -chipset, -WLAN). Ettől független tényleg jó gyors:)
Processzor lehet nyugodtan 64 bites, max 32 bites OS-t raksz rá (manapság úgyis nehéz találni 32bites CPU-t); játékokhoz szerintem DualCore ajánlott. Lehet, hogy manapság nem használják ki, de már készülnek azok, amelyek meg sem nyikkannak egymagoson (pl Alan Wake). (Bár megteheted, hogy most veszel egy gyors egymagost (manapság olcsó), s később bővítesz majd egy DC-re.) AMD vs intel: ha van pénzed, inkább Core2Duo-t vegyél. Ha nem, AMD-t.
VGA-knál sem úszod meg a 2-3 éves távot csere nélkül, főleg, hogy most jön a DX10-es generáció. RAMnál minimum a 1 giga, de inkább több-főleg, hogy Vistán gondolkozol, bár egyes játékok sem elégszenek meg ennyivel...
PS3 vs PC témát én sem igazán értem, szerintem a játékoknak kéne dönteniük. Azaz, ha FPS/RTS-t akarsz tolni, akkor inkább PC, ha MGS/autós játékokért rajongsz, akkor PS3. Ha meg mindegy, akkor talán a PS3 időtállóbb befektetés:)