AMD: PCI Express 2.0 kártya már májusban

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

asysoft
Hát ez aranyos, mondjuk számítani lehetett rá. Még 2005 novemberébe vettem RAMot a gépbe, és most drágábban tudnám beszerezni ugyanazt. "Éljen" az árkartell, nagyobb bírságokat kéne kiszabni rájuk😞

/*WTF?!*/

Jó, de ez meg logikus, akkor jönnek ki vagy az után az érdemi DX10 játékok, amik ha mennek is DX9-ben, zabálni fogják a ramot, ha meg csak Vista alatt mennek, akkor pláne 😊
Naná, hogy felmegy a ram ára. Most is csak azért ment lefelé, mert a Vista miatt várt "roham" elmaradt ...

Sajnos ez nem mostanában lesz... link
Ami a RAM-ot illeti: hétrõl hétre egyre olcsóbbak. Nemrég adtam el 2×512 DDR400-as Kingmaxot 18-ért, ma 16-ot se kapnék érte. Talán végre tényleg leesik az áruk 10e/GB alá, majd meglátjuk (figyelembe véve, hogy 2-3 éve a flash memória drágább volt, mint a RAM, ma meg 7600-ért lehet 4GB-os pendrive-ot venni, ideje volna).
asysoft
Centrino Duo nem CPU-t, hanem platformot jelöl (Intel Core(2)Duo proci, -chipset, -WLAN). Ettõl független tényleg jó gyors😊
Processzor lehet nyugodtan 64 bites, max 32 bites OS-t raksz rá (manapság úgyis nehéz találni 32bites CPU-t); játékokhoz szerintem DualCore ajánlott. Lehet, hogy manapság nem használják ki, de már készülnek azok, amelyek meg sem nyikkannak egymagoson (pl Alan Wake). (Bár megteheted, hogy most veszel egy gyors egymagost (manapság olcsó), s késõbb bõvítesz majd egy DC-re.) AMD vs intel: ha van pénzed, inkább Core2Duo-t vegyél. Ha nem, AMD-t.
VGA-knál sem úszod meg a 2-3 éves távot csere nélkül, fõleg, hogy most jön a DX10-es generáció. RAMnál minimum a 1 giga, de inkább több-fõleg, hogy Vistán gondolkozol, bár egyes játékok sem elégszenek meg ennyivel...
PS3 vs PC témát én sem igazán értem, szerintem a játékoknak kéne dönteniük. Azaz, ha FPS/RTS-t akarsz tolni, akkor inkább PC, ha MGS/autós játékokért rajongsz, akkor PS3. Ha meg mindegy, akkor talán a PS3 idõtállóbb befektetés😊

/*WTF?!*/

Jogos, mert tuningramot írtál, azok 50-70K körül vannak, én meg mezei snassz 800-as ramot, az 31K.

Mellesleg ne az órajelet nézd, mert az architektúra a lényeg! Az, hogy 1,8GHz semmit nem jelent! A 3,6-os P4-et megverné...
Ajjaj. <#vigyor2>

Ha nem használsz nagybetût, akkor is érteni fogom!😉 Mellesleg kihasználja és ha valaki 2-3 évre választ gépet, akkor késöbb még csak jobb lesz.😉
Amit a "64 bites procik"-ról írtál. 😉

2×512 annyi.😞
Chip alatt a GPU-t érted? Mert igen.

7100GS: NV44 (ez egy 6200 csak 7100 névvel)
7300: G72, 7600: G73
7800: G70, 7900/7950: G71
X1800: R520, X1900-X1950: R580/R580+
X1950Pro: RV570, X1650XT: RV560

A kül. ált. a hûtés, körítés, nyák színe (ez végülis lényegtelen) és az ár. Ha nagyon nem akarsz tuningolni, akkor elég egy referencia hûtésû kártya. (Gyári) Ha érzékeny vagy a hangokra, akkor vigyázni kell a ref. hûtésekkel, fõleg az ATi-nál!
A Core2 Duo E4300 csak 1.8GHz-es, és hiába kétmagos, a játékok többsége NEM TUDJA KIHASZNÁLNI!!!
Biztosan esni fog, az E4300 állítólag heteken belül 30K körül vagy alatt lesz.

GigaByte 965P-S3 rev3.3 (1333FSB!) 24K, és szvsz nem picit jobb tuningra, mint a P5B (deluxeot kivéve).

OFF: Lehet álmodtam 2x1GB DDR2-800 A-Data párban 31K volt?

😊 Na lassan képben leszek, köszönöm...csak annyi vid kari gyártó is van aki ugyan azt a chipet teszi a karira csak más körítéssel hogy nehéz eligazodni, és ez igaz az alaplapokra meg a többire is.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Bocsánat azt akartam írni, hogy az A-DATA a legolcsóbb "tuningram". 2GB abból kb. 60k, de ennyit simán megér.(szerintem/számomra) A legjobb tuningra való ram az mind amcsi márka.😊 Mushkin, Crucial, Petriot etc.
<#vigyor4><#worship><#worship><#worship> Köszönöm...és mint lenni szokott 3 hónap múlva csak esik az ára annyit hogy 150 be beleférjen. 😊

"Mindenképpen Intel proci kell, mert az AMD játék és kompatibilitás terén elgyengült."

Butaság, az AMD procikkal legalább 10 éve nincsenek kompatibilitási problémák, ha ilyen volna, egy darab szerverprocit sem tudnának eladni. Játékra a legjobb jelenleg a Core 2 Duo, aztán az AMD processzorok, végül a különféle P4-ek, Pentuim D-k. Ha videot tömörítesz, akkor helyet cserél az Athlon a Pentiumokkal.

"Proci : P4 M930 BOX 3.0GHz 2 magos, 2x2MB cache ~ 33000"

Ez talán a létezõ legrosszabb választás. 5 ezerrel drágábban kapsz Core 2 Duot, ami másfél-kétszer gyorsabb, és fele-harmada a fogyasztása. Vehetsz Athlon-t, ami játékokban gyorsabb, és kevesebbet fohyaszt, mint a fenti proci. Ha olcsón akarsz kijönni, egymagos Athlon 64-et veszel, vagy Sempront, ami nem annyival rosszabb választás, mint a Celeron az Intel esetében. Én kétmagosat vennék a helyedben, mert a jövõben már a játékok is igényelni fogják. Ne zavarjon, ha a proci tud 64 bitet is, nyugodtan tehetsz rá 32 bites Windowst, akkor a 64 bites képességek rejtve maradnak, és nem lesznek kompatibilitási problémáid.

"TÁP : ASUS Atlas A-45GA 450W (2 év gar) ~ 14000"

Ennyi pénzért én inkább Chieftec-et vennék, az ASUS-ról nem tudok semmit, még az is lehet, hogy jó.

"Alaplap : Asus P5ND2-SE(PCI-E, dual DDR2667,4SATA)~ 20000"

Ha Core 2 Duot választasz, akkor Abit AB9-et ajánlok 28e-ért, vagy ASUS P5B-t 32-ért, ezekben jól lehet tuningolni. Ha nem akarsz tuningolni, akkor pl. egy Asrock ConRoe945PL-GLAN is jó, 12,6 ezerért.

Memória : Kingston 2x512MB (DDR2-533, CL4) ~ 20000

Vagy 2×512 DDR2-800 Geil Ultra 23-ért. Ha nem tuningolsz, 2×512 Kingmax 667-es 16,8 ezer.

Vinyó : Samsung 320 GB, 16MB cache, S-ata2 ~ 23000

A Samsungból rengeteg a hibás, inkább Seagate, WD vagy Hitachi ízlés szerint.

Videó : Asus Extreme EN7600GT 2DHT(256M) ~ 38000

Ha ragaszkodsz az ASUS-hoz, Geforce 7900GS 41-ért, másfélszer gyorsabb, mint a fenti.
Engem a táp ami megfogott 😊 14K-s táp egy 150K-s gépbe? 😊 minek? egy ilyen konfigot egy közepes minõségû kodegány is elvisz ítéletnapig 😊
"Az egyik egy célgép, bõvítési upgradelési lehetõsége nulla, a másik egy számítógép amit a játék mellett 100 féle dologra használhatsz."

Hát ez enyhén nem így van: nagyobb vinyó, full Linux install, USB-n egér, billentyûzet, stb. Csak a memória lesz kevés, de nem is egy Vistával kell számolni, és van virtuális memória kezelés.

Vagy amit SanyiX írt (elösszõr értek vele egyet életemben) vegyél egy 1 magos AMD-t és húzd meg 2,9-3,0GHz-re!
P4-et ne vegyél... elég fura dolgokat írt a srác... 7600GT nem rossz kari, de 2-3 évig? A 8800GTX-el se élnél meg 3 év múlva nem, hogy egy 7600GT-vel...

PH! Nagykertõl vegyél mert az elég olcsó!

Core 2 Duo E4300 - 37k
Gigabyte 965P-S3 - 25k
Inno3D 7950GT vagy MSI X1950XT - 60k
Samsung 667 CL5 2×1024MB (HA nem akarsz nagyon tuningolni, ha igen A-Data a legjobb "tuningRam" és abból is 800MHz-es kéne CL4-el, hogy nagy FSB-nél tudj CL5-ön 1000MHz-en "lenni"!)
Chieftec 400W - 10k

kicsit 150k felett van, de ez 2-3x erõsebb gép lenne mint amit írtak... az alsóval 1 év múlva is szenvednél nem, hogy 3...
"Na meg a Core2Duo alá alaplap is kell, ami azért nem olcsó mulatság."
Adok neked tuningbiztos Core 2 Quad képes jobb i965 lapot 24K-ért, az neked drága?
(Jó, persze lehet kapni AM2-es lapot 14-17K-ért is ...)

Mert nem gondolkodsz, csak hiszed. Nézd meg a szótárban: kompatibilisek.

a DX10 miatt 1 év múlva sztem váltani lennél kénytelen, ha az új játékokkal is szeretnél játszani.. egy 8600 as legalább. árban ott lesz kb ahol ma egy 7600.
Dezünk most méééé? 😄 Nem írtam kukaságot, ez tapasztalat. 😊

Ennek tényleg a PS3 felel meg.

Éppen azon vitázunk, már ha észrevetted, hogy egy PC-t SE tudsz 1,5-2 év után fejleszteni, mert csak a proci, Ram és VGA foglalat cserélödik addigra.

Másrsézt a PS3 tényleg nem olyan mint egy PC, de azért megy rajta Linux is, ha valakinek arra van kedve ...

Egyébként akkor már egy AM2-es konfig Sempronnal, ami tud annyit játékban, mint egy 3GHz-es P4 (vagy P-D, amibõl a mai játékok 99%-a 1 magot használ), és késõbb bele egy Kuma (2-magos K10) (vagy annak L3 nélküli - olcsóbb - változata).

Ahhamm...és E-PCI vagy AGP 8x ??? Ez ilyen vid karis topic ezért gondoltam megkérdezem a dolgokat, 3 éve a régi gépem nem bõvítettem. Flatout2 mégis csont nélkül megy rajta. 😄D

3 évet írt...

igen annak...

Még a normál pce-e re se tudom azt mondani nyugodt szívvel egy vevõmnek se hogy azért kell vazt venni mert az jobb... csak azt hogy ez a jelenleg terjedõ szabvány.

Remélem a PCI-E 4.0-nál ténylegesen látunk is ennek a dolognak a szükségességébõl valamit.
Hát ez is megér 1-2 uhh-ot. <#hehe>

DjDano
Vagyetek csak PS3-at pár év múlva úgy jártok mint a PS2-vel lesz egy elavult grafikájú konzolotok... mert ugyebár a PC-vel ellentétben a konzolt nem lehet korszerüsíteni

Akárhogy nézzük az AMD procik még a gyengébb alaplapokban is szépen muzsikálnak, nincsenek nagyon nagy különbségek pl. egy ASrock vagy egy nagyobb árazású ASUS gyártmányú alaplap között sem.Az inegrált memóriavezérlõ sokat ér. Tehát ha roliika venne egy AM2-es X2-es, pl. 3600+ osat, és feltuningolná akkor szerintem elég jó telyesítményt kapna, persze mellé 800MHz es DDR2 es ramokat legalább 2*512-õt. Na meg egy erõs videókarit mellé, és nagyon szépen menne az a gép, akárki akármit mond. Igaz Core2Duo atom erõs,de dupla annyi is mint egy 3600+ X2... Szóval az azon spórolt pénzt,meg hozzácsapja a vidkarihoz és mégjobbat bir venni, vagy több ramot. Na meg a Core2Duo alá alaplap is kell, ami azért nem olcsó mulatság. Tehát akárhogy nézzük, olcsóbban egy AMD konfig fog kijönni legjobban szerintem.

Nem, azért mert kétmagosban csak C2D vagy X2-nek van értelme. Akkor vegyen 1 magos P4-et, amivel kihúzza 20.000Ft-os C2D procikig.

3x-os uhhh.... Azért vegyen most P4-et, mert a C2D jobb, mint a mostani AMD-k??? <#wilting>

Ecsém....2003 óta minden AMD proci 64bites....
Ne zavarjon az téged, hogy 64bites.. ha nem teszel fel 64bites OP rendszert akkor úgysem fog zavarni..
Amiket itt mások ajánlottak gépeknél meg tényleg hülyeség P4 et venni, mert azok nagyon gyengusok. Most estek még az AMD proci árak, egy AM2-es 3600+ ot már lehet venni 87euro ért..Tesztek alapján tuningot is szereti a kicsike, tehát legalább 2.6GHz re stabilan felhuzható.Ami azért telyesítményben sem mondható kicsinek.

Figyi. Én csak 1 dolgot akarok. 150bõl játtszani néha jó játékokkal, aár 2 év múlva is.

Nem érdekel milyen technológia van mögötte. /Bár tisztában vagyok vele./

Nem is értem , hogy lehet egy PS3 at számítógéppel összehasonlítani?

Az egyik egy célgép, bõvítési upgradelési lehetõsége nulla, a másik egy számítógép amit a játék mellett 100 féle dologra használhatsz.

Ezért ne értem a PC vegyek vagy PS3 at kérdéseket.

Ha konzolt akarsz vegyél azt ha PC-t akkor azt.

Baromi ronda ez az új dizájn!

PCI EXPRESS 2...lesz majd 4 is vazze?

miért érzem úgy, hogy hülyének vagyunk nézve...

Fene tudja... Intel lehet hogy drága, de notimban Centorio Duo van és piszok gyors, ráadásul keveset is fogyaszt. Ha jó vid kari is lenne hozzá, nem lenne játék probléma sem...olyan proci kell nekem ami nem 64 bites, mert vannak vele driwer problémák bõven...AMD? Olyanom még nem volt...egy mag? 2 magra is annyi idõ megírni 1 progit mint 1 re. 😊 De hogy a játékgyártók mi alapján gondolkodnak azt nem tudom, csak azt , hogy van olyan progi és vid kari amit kiemelten támogatnak mert 1 talicska pénzt kapnak érte.

Persze-persze, és majd beforrasztják utólag a DDR3 memóriavezérlést az AM2 procikba? K8L (K10) nem ér, mert abból eleve lesz AM3-as is ...

Sanyix
Am2-am3 kompatibilis lesz 😉 csak a ddr3-ról kell lemondania.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Görcsnek vegyen P4-et? Inkább picit többért E4300 akkor már ...

Sanyix - Tök mindegy, jön a DDR3 ram, meg a Socket-B (s1366) és AM3 foglalat. Bármit vesz, már 1,5 év után se nagyon bõvíti majd 😞

Sanyix
Hát :\ nem így van.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
"kompatibilitás terén elgyengült." !!!! LOOOL ez hülyeség
Még megértettem volna, hogy azért írod hogy intel proci kell, mert core duo-t fogsz írni, de így a p4-et látva erõsen felröhögtem. LOL p4-helyett alap hogy amd, mert gyorsabb jobb, játékban, mindenben, sõt olcsóbb is. Na akard már megszivatni egy p4-el. Na meg az a nagy bukta, hogy 3 év múlva nem csak a procit meg memóriát kell cserélni, hanem az alaplapot, memóriát is az új foglalatok miatt. Ráadásul játékra nemkell 2 mag, úgyse használja ki semmi, kell venni egy ütõs 1magost azt annyi. Játékra vagy core2 vagy am2-es amd , p4 semmiképpen semmire sem.

Köszönöm szépen! 😊 Ez az Asus videókari ez jó? Csak Intel/vid kariban agyhalál, prociban királyság/, NVidia, ATI tapasztalataim vannak.