123
  • turul16
    Ha most vennek gepet Osszeszednem a huffot 2DB 1Gb modulra.
    Nem soka jon DDR3-4 ugyhogy ne nagyon szamitsatok arra, hogy egy par ev mulva siman bovititek a dolgot. En most, ha barmit ki akkarok cserelni a gepemben szinte az egeszet ki kell cserelnem.
    AGP+DDR1+Socket 754, max 2. eves a cucc.

Amd/teljesitmeny aranyban nem rossz szerintem.
  • 2504
    Én a helyedben PS 3 vennék, mert én is azt veszek a nyár végén.
    Igaz hogy a konzolokat nem lehet bővíteni semmivel de ha csak játszani akarsz egy erős "gépen" mint én akkor ezt ajánlom.Ha neg mást is akarsz a pl zenéthalgatni, filmetnézni (a PS 3 mal is lehet és bővíteni is lehet majd a HDD mert egy mezei 2,5 hüvelykes belefér és vagy 250 gb lehet bővíteni, ja még netezni is lehet vele az USB csatik segítségével pedig egeret meg billentyűzetet is lehet rá kötni)
    Szal már ezért megéri megvenni a konzolt + és csak erre jelenik meg ami engem érdekel.
    Pl. Final Fantasy XIII és a Metal Gear Solid 4.
    Én már ezek miatt is megveszem a gépet de sokkal több játék lesz még ami engem érdekel.
    De hangsújozom ez csak a saját véleményem.
  • sathinel
    Worlds Fastest PC
    fogadjunk 5 év múlva ugyanúgy mozizunk azon min veszekedtünk mint ezen a videón:D
  • dez
    Azért te is olvasgathatnál, de ne csak ilyen "populista féligazságokat". Pl. errefelé.
  • lee56
    Tökéletesen igazad van, nem kell mindenkinek wifi, videokártya is elég max középkategóriás, vinyóból sem kell gyorsat és nagyot venni, pci pedig minden irányba kompatibilis az uj verzióival, szal a 2.0 törölheted is a kis fekete listádról :) (btx-ben és socket423ban kivételesen igazad van)

persze legyen csak ddr2 1333, aranyáron fejleszthetne bárki nyugodtan...
  • arty
    jajj, ddr2-400/ddr2-533/ddr2-667 kimaradt ..... :D
  • arty
    éljen a következő szabvány ami l*faszt nem ér a gyakorlatban, irom is a listámra:

wifi108mbps
    socket423
    agp8x
    udma100
    udma133
    sata2
    pci-e
    btx
    és az uj beszállónk: pci-e 2.0 / nagy tapsot kérnék!!!

köszönöm az iparág nagyjainak támogatását!!! :D
  • Sanyix
    Leírtam, "csak a ddr3-ról kell lemondania." nehezen megy az olvasás? Amúgy kompatibilisek lesznek, nézz utána ha nemhiszed.
  • kandeláber
    Ez csak jóslat, és a jóslatok nem mindig válnak be.
  • Inquisitor
    A cikkben lévő táblázatra reagálva: Érdekes módon a táblázatban az van, hogy a leggagyibb RV630, a "csak" PCI-E 2.0-ás jön májusban, a többiröl nincs infó. Ehhez képest úgy jelent meg a VR-Zone oldalán, hogy a PCI-E 2.0-ás verziók jönnek májusban. Ez azért érdekes, mert elvileg áprilisban jönnek ... Akkor most mi van?
  • asysoft
    Hát ez aranyos, mondjuk számítani lehetett rá. Még 2005 novemberébe vettem RAMot a gépbe, és most drágábban tudnám beszerezni ugyanazt. "Éljen" az árkartell, nagyobb bírságokat kéne kiszabni rájuk:(
  • Inquisitor
    Jó, de ez meg logikus, akkor jönnek ki vagy az után az érdemi DX10 játékok, amik ha mennek is DX9-ben, zabálni fogják a ramot, ha meg csak Vista alatt mennek, akkor pláne :)
    Naná, hogy felmegy a ram ára. Most is csak azért ment lefelé, mert a Vista miatt várt "roham" elmaradt ...
  • Keldor
    Sajnos ez nem mostanában lesz... link
  • kandeláber
    Ami a RAM-ot illeti: hétről hétre egyre olcsóbbak. Nemrég adtam el 2×512 DDR400-as Kingmaxot 18-ért, ma 16-ot se kapnék érte. Talán végre tényleg leesik az áruk 10e/GB alá, majd meglátjuk (figyelembe véve, hogy 2-3 éve a flash memória drágább volt, mint a RAM, ma meg 7600-ért lehet 4GB-os pendrive-ot venni, ideje volna).
  • asysoft
    Centrino Duo nem CPU-t, hanem platformot jelöl (Intel Core(2)Duo proci, -chipset, -WLAN). Ettől független tényleg jó gyors:)
    Processzor lehet nyugodtan 64 bites, max 32 bites OS-t raksz rá (manapság úgyis nehéz találni 32bites CPU-t); játékokhoz szerintem DualCore ajánlott. Lehet, hogy manapság nem használják ki, de már készülnek azok, amelyek meg sem nyikkannak egymagoson (pl Alan Wake). (Bár megteheted, hogy most veszel egy gyors egymagost (manapság olcsó), s később bővítesz majd egy DC-re.) AMD vs intel: ha van pénzed, inkább Core2Duo-t vegyél. Ha nem, AMD-t.
    VGA-knál sem úszod meg a 2-3 éves távot csere nélkül, főleg, hogy most jön a DX10-es generáció. RAMnál minimum a 1 giga, de inkább több-főleg, hogy Vistán gondolkozol, bár egyes játékok sem elégszenek meg ennyivel...
    PS3 vs PC témát én sem igazán értem, szerintem a játékoknak kéne dönteniük. Azaz, ha FPS/RTS-t akarsz tolni, akkor inkább PC, ha MGS/autós játékokért rajongsz, akkor PS3. Ha meg mindegy, akkor talán a PS3 időtállóbb befektetés:)
  • Inquisitor
    Jogos, mert tuningramot írtál, azok 50-70K körül vannak, én meg mezei snassz 800-as ramot, az 31K.
  • Keldor
    Mellesleg ne az órajelet nézd, mert az architektúra a lényeg! Az, hogy 1,8GHz semmit nem jelent! A 3,6-os P4-et megverné...
  • dez
    Ajjaj.
  • Keldor
    Ha nem használsz nagybetűt, akkor is érteni fogom!;) Mellesleg kihasználja és ha valaki 2-3 évre választ gépet, akkor késöbb még csak jobb lesz.;)
  • dez
    Amit a "64 bites procik"-ról írtál. ;)
  • Keldor
    2×512 annyi.:(
  • Keldor
    Chip alatt a GPU-t érted? Mert igen.

7100GS: NV44 (ez egy 6200 csak 7100 névvel)
    7300: G72, 7600: G73
    7800: G70, 7900/7950: G71
    X1800: R520, X1900-X1950: R580/R580+
    X1950Pro: RV570, X1650XT: RV560

A kül. ált. a hűtés, körítés, nyák színe (ez végülis lényegtelen) és az ár. Ha nagyon nem akarsz tuningolni, akkor elég egy referencia hűtésű kártya. (Gyári) Ha érzékeny vagy a hangokra, akkor vigyázni kell a ref. hűtésekkel, főleg az ATi-nál!
  • szombi
    A Core2 Duo E4300 csak 1.8GHz-es, és hiába kétmagos, a játékok többsége NEM TUDJA KIHASZNÁLNI!!!
  • Inquisitor
    Biztosan esni fog, az E4300 állítólag heteken belül 30K körül vagy alatt lesz.
  • Inquisitor
    GigaByte 965P-S3 rev3.3 (1333FSB!) 24K, és szvsz nem picit jobb tuningra, mint a P5B (deluxeot kivéve).
  • Inquisitor
    OFF: Lehet álmodtam 2x1GB DDR2-800 A-Data párban 31K volt?
  • roliika
    :) Na lassan képben leszek, köszönöm...csak annyi vid kari gyártó is van aki ugyan azt a chipet teszi a karira csak más körítéssel hogy nehéz eligazodni, és ez igaz az alaplapokra meg a többire is.
  • Keldor
    Bocsánat azt akartam írni, hogy az A-DATA a legolcsóbb "tuningram". 2GB abból kb. 60k, de ennyit simán megér.(szerintem/számomra) A legjobb tuningra való ram az mind amcsi márka.:) Mushkin, Crucial, Petriot etc.
  • roliika
    Köszönöm...és mint lenni szokott 3 hónap múlva csak esik az ára annyit hogy 150 be beleférjen. :)
  • kandeláber
    "Mindenképpen Intel proci kell, mert az AMD játék és kompatibilitás terén elgyengült."

Butaság, az AMD procikkal legalább 10 éve nincsenek kompatibilitási problémák, ha ilyen volna, egy darab szerverprocit sem tudnának eladni. Játékra a legjobb jelenleg a Core 2 Duo, aztán az AMD processzorok, végül a különféle P4-ek, Pentuim D-k. Ha videot tömörítesz, akkor helyet cserél az Athlon a Pentiumokkal.

"Proci : P4 M930 BOX 3.0GHz 2 magos, 2x2MB cache ~ 33000"

Ez talán a létező legrosszabb választás. 5 ezerrel drágábban kapsz Core 2 Duot, ami másfél-kétszer gyorsabb, és fele-harmada a fogyasztása. Vehetsz Athlon-t, ami játékokban gyorsabb, és kevesebbet fohyaszt, mint a fenti proci. Ha olcsón akarsz kijönni, egymagos Athlon 64-et veszel, vagy Sempront, ami nem annyival rosszabb választás, mint a Celeron az Intel esetében. Én kétmagosat vennék a helyedben, mert a jövőben már a játékok is igényelni fogják. Ne zavarjon, ha a proci tud 64 bitet is, nyugodtan tehetsz rá 32 bites Windowst, akkor a 64 bites képességek rejtve maradnak, és nem lesznek kompatibilitási problémáid.

"TÁP : ASUS Atlas A-45GA 450W (2 év gar) ~ 14000"

Ennyi pénzért én inkább Chieftec-et vennék, az ASUS-ról nem tudok semmit, még az is lehet, hogy jó.

"Alaplap : Asus P5ND2-SE(PCI-E, dual DDR2667,4SATA)~ 20000"

Ha Core 2 Duot választasz, akkor Abit AB9-et ajánlok 28e-ért, vagy ASUS P5B-t 32-ért, ezekben jól lehet tuningolni. Ha nem akarsz tuningolni, akkor pl. egy Asrock ConRoe945PL-GLAN is jó, 12,6 ezerért.

Memória : Kingston 2x512MB (DDR2-533, CL4) ~ 20000

Vagy 2×512 DDR2-800 Geil Ultra 23-ért. Ha nem tuningolsz, 2×512 Kingmax 667-es 16,8 ezer.

Vinyó : Samsung 320 GB, 16MB cache, S-ata2 ~ 23000

A Samsungból rengeteg a hibás, inkább Seagate, WD vagy Hitachi ízlés szerint.

Videó : Asus Extreme EN7600GT 2DHT(256M) ~ 38000

Ha ragaszkodsz az ASUS-hoz, Geforce 7900GS 41-ért, másfélszer gyorsabb, mint a fenti.
  • gforce9
    Engem a táp ami megfogott :) 14K-s táp egy 150K-s gépbe? :) minek? egy ilyen konfigot egy közepes minőségű kodegány is elvisz ítéletnapig :)
  • dez
    "Az egyik egy célgép, bővítési upgradelési lehetősége nulla, a másik egy számítógép amit a játék mellett 100 féle dologra használhatsz."

Hát ez enyhén nem így van: nagyobb vinyó, full Linux install, USB-n egér, billentyűzet, stb. Csak a memória lesz kevés, de nem is egy Vistával kell számolni, és van virtuális memória kezelés.
  • Keldor
    Vagy amit SanyiX írt (elösszőr értek vele egyet életemben) vegyél egy 1 magos AMD-t és húzd meg 2,9-3,0GHz-re!
  • Keldor
    P4-et ne vegyél... elég fura dolgokat írt a srác... 7600GT nem rossz kari, de 2-3 évig? A 8800GTX-el se élnél meg 3 év múlva nem, hogy egy 7600GT-vel...

PH! Nagykertől vegyél mert az elég olcsó!

Core 2 Duo E4300 - 37k
    Gigabyte 965P-S3 - 25k
    Inno3D 7950GT vagy MSI X1950XT - 60k
    Samsung 667 CL5 2×1024MB (HA nem akarsz nagyon tuningolni, ha igen A-Data a legjobb "tuningRam" és abból is 800MHz-es kéne CL4-el, hogy nagy FSB-nél tudj CL5-ön 1000MHz-en "lenni"!)
    Chieftec 400W - 10k

kicsit 150k felett van, de ez 2-3x erősebb gép lenne mint amit írtak... az alsóval 1 év múlva is szenvednél nem, hogy 3...
  • Inquisitor
    "Na meg a Core2Duo alá alaplap is kell, ami azért nem olcsó mulatság."
    Adok neked tuningbiztos Core 2 Quad képes jobb i965 lapot 24K-ért, az neked drága?
    (Jó, persze lehet kapni AM2-es lapot 14-17K-ért is ...)
  • dez
    Mert nem gondolkodsz, csak hiszed. Nézd meg a szótárban: kompatibilisek.
  • gforce9
    a DX10 miatt 1 év múlva sztem váltani lennél kénytelen, ha az új játékokkal is szeretnél játszani.. egy 8600 as legalább. árban ott lesz kb ahol ma egy 7600.
  • roliika
    Dezünk most méééé? :D Nem írtam kukaságot, ez tapasztalat. :)
  • dez
    Ennek tényleg a PS3 felel meg.
  • Inquisitor
    Éppen azon vitázunk, már ha észrevetted, hogy egy PC-t SE tudsz 1,5-2 év után fejleszteni, mert csak a proci, Ram és VGA foglalat cserélödik addigra.

Másrsézt a PS3 tényleg nem olyan mint egy PC, de azért megy rajta Linux is, ha valakinek arra van kedve ...