• Celeborn
    Hát én mindig is utáltam az optikai adattárolást. Amit fény segítségével rögzítünk, az múlandó. Vannak gyári CD-im, DVD-im, és bizony van köztük olyan amit már megvétel után nem tudtam begrebbelni MP3-ba, mert 1-2 zeneszámban gond volt. A Hi-fi ettől eltekintve tökéletesen lejátsza. Aztán ott vannak a DVD-k, azok között is van olyan ami 2 lejátszás után már hibázott. Asztali lejátszón semmi baja. És nem a gépemben lévő meghajtóval van baj...
    A lényeg a lényeg. Ha már egyszer az optikai adattárolás ilyen problémákkal küzd, akkor legalább beépíthetnének egy kijelzőt a lemezbe, ami figyelmeztet, hogy "haver, ideje lenne átírnod, mert baj lesz". Most lehet mosolyogni, de szerintem kivitelezhető lenne. Hiszen az adatok azért vesznek el (a karcolásokat leszámítva), mert a lemez anyaga reakcióba lép a levegővel, illetve a fénnyel. Ha mondjuk lenne rajta egy kis csík ami ezen reakció hatására látványosan elszíneződne, akkor abból tudnánk, hogy mikor jött el az ideje az arhíválásnak. Ez az idő mindenkinél más-más, hiszen minden lakásban/városban, stb. más a páratartalom, más a lakás fekvése, ebből adódóan a fényviszonyok is mások. Szerintem jó lenne valami ilyesmi...