• Piel
    Néhány tévedést szeretnék csak eloszlatni. A hagyományos izzó 97% hőt és 3% fényt termel. Mindemellett sokkal kellemesebb a fénye az emberi szemnek. A neon akkor is vibrál, ha szűrő van elé kapcsolva. Ugyanis a szűrő csak egy fojtó tekercs és nem a villogás megszüntetése a dolga. A kompakt fénycső egy zseniális gondolat, a hagyományos izzó beszüntetése még zseniálisabb. Ha betiltják a hagyományos izzót, lehet méregdrágán adni a kompaktot. Mér' is ne? A mai technikánkkal sokkal olcsóbban elő lehet állítani a kompakt fénycsöveket mint azt a gyártók eladják. Néhány filléres alkatrészt így kell eladni drágán. Hátulütője a dolognak még a silány minősége is. Vettem én is néhányat, no meg ismerőseim is. Próbáltunk több tipust, de csak néhány bírta a több éves élettartamot. Évekig kell működnie ahhoz, hogy megtakarítsa azt az árammennyiséget amit ezekért a vacakokért (tisztelet a kivételnek!) kérnek. Az adott fény színhőmérséklete sem a legjobb, de én is használok kompakt fénycsövet olyan helyeken ahol keveset kapcsolgatjuk. Nem szabad kötelezővé tenni! Szerintem.