BlackRose#137
Nagyanyámnál a konyhában van egy 1929-ben gyártott GE izzó (akkor lett az áram bevezetve a házba és azóta nem lett cserélve az izzó), úgyhogy ami a továbbtartást illeti... hát gondolom, hogy gyártásminőség kérdése, nem pedig az Edison módszer hátránya. Szóval nem értem, szerintem a hagyományos izzók ideje tiltások nélkül is megvan számlálva, mert idővel ahogy az energiatakarékos lámpák terjednek el, úgy csökken az áruk mert tömegtermelés lesz. Szerintem ez nem más mint mégegy nanny state baromság (állami intervenció), ami lehet, hogy egy kicsit csökkenteni fogja az energiafogyasztást, de mivel jelenleg a lámpák sokkal drágábbak, disztorziót eredményez a meglévő erőforrások optimális kihasználásában - vagyis olyan dolgokra költetik velünk a pénzt amire még nem vagyunk elég "gazdagok". És ez oda vezet, hogy a valóságban több kárt okozunk a természetnek (mert más fontosabb helyre kevesebb pénz kerül), mint amennyit ezzel a propaganda politikával valóságban javítani tudnánk. A hagyományos izzónak vége lesz ez nem kétséges és ide nem szükséges semmi féle állami beavatkozás.