• halgatyó
  #96
  hello remark,
  egy kis idő kell hogy megértesem amit írtál. legkorábban hétfőn tudok válaszolni, ha még él ez a főrum. Röviden csak pár szót.

  Számomra nem derült ki, hogy nem Magyarországon élsz, de olyan nagyon nem is tartom számon, hogy ki hol él, a vélemények logikai értéke a fontos.
  Viszont az kétségtelen, hogy valószínűleg az enyémtől jelentősen eltérő társadalmi környezetben élsz, ezért a tapasztalataid is mások. Ezen el fogok gondolkodni, hogyan írhatnék úgy, hogy ne ugorjak át valami lényeges gondolatot (amit én tudattalanul teljesen közismertnek tételezek fel, közben talán nem az)

  Amit a génkezelt élelmiszerekkel kapcsolatos szabadalmi erőszakról írsz, az nekem sem tetszik (mármint a módszerek). Én csupán attól félek, és sajnos okkal (lehet hogy felétek ez az ok nem látszik) hogy egy nagyon hatékony tudományos felfedezés-csoportot, valami nehezen érthető (számomra irracionális) félelmek és ellenkezés visszaszorít, megsemmisít. Ezáltal az emberiség elesik a következő előnyöktől:

  -- Orvosi alkalmazások, amelyek kikisérletezése meglehetősen költséges, és egy széles társadalmi szükséglet hiányában erősen lelassul. (ebben a mondatban minden szó fontos)

  -- Az élelmiszer termelés kérdései nagymértékben különböznek a fejlett technikával rendelkező, kis szaporulatú országokban és az ellentétes adottságúakban. Van azonban egy érdekes szempont: az állatvédelem és a kímélet szempontjai. Az emberi test nem lehet meg az esszenciális aminosavak nélkül, azt pedig a növények nem tartalmazzák. Tehát húst kell ennünk, amelynek megszerzése meglehetősen kíméletlen módon történik. Én vidéken nőttem fel, számos csirkét vágtam már le és sertés leteperésében segédkeztem, és nem igazán szoktam meg. Kétségbeesetten védekezik ez a hús, és szenved.
  Én hajlandó lennék génkezelt nővényeket és élesztőgombákból készített ételeket enni (megfelelő biztonsági vizsgálatok után), ha nem kellene kegyetlenül legyilkolni egy rakás ártatlan állatot (a nagyüzemi vágóhídon még sokkal többet szenvednek, mint amit mi okoztunk)

  Nem is beszélve a nagy szaporulatú országokról, amelyeknek akkora mennyiségű élelmiszerre van szükségük, amelyet nem lehet máshogy megtermelni azon a területen. A tengerek tarrá halászata is elkerülhető lenne, és egy csomó területet "vissza lehetne adni a természetnek" (ez most tendencia).

  -- A megújuló energiaforrások egyik formája a jelenlegi nővényeknél sokkal nagyobb szerves hozammú génkezelt energianövény. Az atomenergiára átállás sajnos némi késésben van, valami áthidaló megoldásra már most szükség lenne.

  Tudatában vagyok annak, hogy a génkezelt élelmiszerek és energianövények nem lehetnek olyan durva szabadalmi védettséggel körülbástyázva, mint mostanság.

  -- Az emberiség genetikai degenerációjának visszafordítása, amely abból (is) adódik, hogy a félhülyék 3szor annyi gyereket gyártanak mint az értelmesebbek. (ez nemcsak intelligenciára, hanem erkölcsi színvonalra is érvényes) Nem ragoznám, mert a számadatok azok bizony számadatok, akkor is ha én egy fasiszta disznó vagyok valakik szemében

  -- A tudomány gyors fejlődése következtében napjainkban kezd elégtelenné válni a természet (evolúció) adta emberi intelligencia. A tudománynak egyre kisebb szeletét tudja egy emberi agy felfogni, és ehhez is egyre hosszabb idejű tanulás szükséges. Az életkor lassan röviddé válik ehhez, és a természetes feledékenység pedig elvégzi a többit. (a felejtés része az agy elképesztően hatékony információtömörítő módszerének).
  Csak két lehetőséget látok arra, hogy ezt a problémát az emberiség megoldja: vagy genetikailag módosított ember, amelynek intelligenciája nagyon sokszorosa a mainak, vagy valamiféle számítógép-agy kompozit létrehozása (az utóbbi közelebbi lehetőségnek tűnik) Természetesen egyik módszert sem szabad alapos tudás híján alkalmazni, és az is természetesm hogy az emberiség (legfőképp az irányítók) erkölcsi szintjének is sokszorosára kellene emelkednie a maihoz képest...