• halgatyó
  #86
  dez és remark:
  Amit a cégekről és üzletpolitikájukról írtatok, azzal egyetértek. Sajnos, ma a pénz és rablás korát éljük, és a rablás-kifosztás rendszerét csak kétféleképpen lehet ráerőszakolni a népre: erőszakkal (hadsereg) vagy hazugsággal. Az utóbbi lényegesen olcsóbb és az uralkodó csoport számára biztonságosabb.

  Manpság a hazugság rendszerét olyan tökélyre fejlesztették, hogy azt már nem is jellemzi jól az "hazugság" szó. Talán a "résmentes hazugság-rendszer" vagy a "hamis álomvilág" kifejezések jobbak lennének. De a szavainkat és kifejezéseinket is kiforgatják, nekik tetsző újakat gyártanak, meghamisítva és elvéve annak lehetőségét, hogy kifejezni tudja magát az, aki nem arra a kaptafára gondolkodik.

  Mindezt tudjuk.
  Az a vita, amit folytatunk, tulajdonképpen bizalmi kérdés: ki kiben bízik és kiben nem. És milyen saját tapasztalatok szolgálnak ennek alapjául, vagy csupán hangzatos de egyszerűen felfogható dumák és valami csoporthoz tartozási vágy ebben az elmagányosodott világban? Sajnos, sok ember a saját tapasztalatait és az azokból leszűrhető logikus következményeket kevésbé tartja fontosnak, mint például a számára fontos csoprt vagy személy véleményét (konformizmus).