• halgatyó
    #84
    "cigarettat is, az alkoholt is, a fegyvereket is, a szennyezett es genkezelt elelmiszert is, az DRM-et is" ... aranyos lista. Látom, a génkezelt élelmiszer a számodra egy szitokszó.

    A magyar parlament a legdrasztikusabban be is tiltotta a génkezelt kukorica termesztését, a Magyar Tudományos Akadémia alaposan megindokolt állásfoglalása elleneére és a boltokban sem lehet kapni génkezelt élelmiszereket. Node mi van azoknak a szabad választási jogaival, akik nem félnek a génkezelt élelmiszertől, és pont olyat akarnak venni?
    Nekik nincs szabad választási joguk?
    És az információhoz sincs szabad választási joguk az embereknek? Mert azt Te sem állíthatod, hogy a génkezelt cuccokat pártolná a sajtó. Az ellenkezőjét igencsak tapasztalom.

    Szabad választási jogot számonlérni nem lehet olyan kérdésekben, amelyeknek az eldöntéséhez az embereknek nincs meg a tudásuk. Tehát valamilyen módon ki kell választani azt az embercsoportot, amelynek a véleménye mérvadónak fogadható el.

    Engem az zavar nagyon, ahogyan ez a kiválasztás történik: az ellnenzők a frankó gyerekek. Tudományos képzettségre nincs itt szükség kérem.
    A génkezelt élelmiszerekhez én se értek, mert nem vagyok biológus. De vannak más területei az életnek (atomenergia, ionizáló sugárzások) amelyeken állítólag szakembernek számítok, és meg kell mondjam, hogy azok az ellenző körök, akik nagyon egy-ívásúnak tűnnek a génkezelt cuccok ellen tiltakozókkal, nos ezeknek a csoportoknak a szellemi színvonalát nem tudom szalonképes szavakkal leírni (Illés nem-prófétával az élükön) Márpedig, ha ezek a csoportok ilyen "teljesítményt" produkáltak az általam jól ismert szakterületen, akkor erős kételyeim támadnak velük kapcsolatban, amikor a génkezelt cuccok (NEMCSAK élelmiszer) ellen tiltakoznak.