• halgatyó
    #82
    Hát, jó sokat írtatok... nem ártott volna a hozzászólásaim TELJS elolvasása után megkezdeni a válszadást. Így ugyanis olyasmit taglaltatok, amire már megírtam a választ.

    Más: "Ez azért kétoldalú dolog. Ma olyan 60-ig tart a "garancia", és ahogy ezzel lenni szokott, annak lejárta után 2 nappal adják be a kulcsot a "dolgok". :P"

    Ne akard elvenni az élét annak a teljesen igaz megállapításnak, hogy ma az emberek sokkal tovább élnek, mint régen. Ne a gazdagokat hasonlítsd össze a mai emberekkel, mert azok kevesne voltak, hanem a dolgozó kisembereket. A különbség jelentős.

    Van azonban más is, amit itt nem írtam le, főleg betűtakarékosság miatt: az életminőség szempontjait. Ha azt az életminőségjavulást nézzük, amit az emberiség dolgozó rétege elért az utóbbi 300 évben, ebben a "szennyezett, vegyszerekkel tömött" korban, akkor a különbség még nagyobb, mint az előbb.

    Az átlag életkorról. Van itt egy szempont, amit soha sem emleget a média: az, hogy az a 60 év meg a mostani 60 év NEM UGYANAZ.

    Az emberi élet hosszát nem csupán az évek számával kell mérni. 200-300 évvel ezelőtt sokkal kevesebb dolog történt az emberekkel ("nyugisabb volt az életük" így mondják), én unalmasabbnak nevezném az életüket. És nemcsakhogy kevesebb dolog történt velük, de különösen igaz, hogy kevesebb JÓ DOLOG történt velük. Hadd ne soroljam az akkori élet nyűgeit és örömeit, összehasonlítva a maival.

    Vagyis, ha összehasonlítasz két 60 évesen haldokló embert: az egyik 300 évvel ezelőtt halt meg, a másik pedig most. LÁTSZÓLAG ugyanannyit éltek: 60 évet. De én úgy gondolom, hogy nem. Azt a mostani meghalót életében legalább 3szor annyi kellemes élmény érte, mint a régebbi embert. Vagyis megitélésem szerint valójában (effektíve) 3szor annyit élt.

    Ebben a szennyezett, vegyszerekkel tömött, génmanipulált, stb. világban.