• remark #78
    "bio-kultusz"
    Nincs bio-kultusz, ne dramatizaljunk. Nagy kulonbseg van a kozott hogy "bio-kultusz" meg a kozott ha szova teszem hogy a bio elemiszer ertelmetlensegen azert celszeru lenne elgondolkodni ujra, mert talan nem is a bio a rossz.

    "pár logikai problémára szertnék rámutatni."
    Nem igazan ertem hol van itt olyan logikai problema aminek a bio-hoz barmi koze lenne.

    "A bio-hívek fő érvei a bio-anyagok veszélytelenségére leginkább két pontba foglalhatók össze:"
    Nem vagyok bio-hivo, igy nem is az altalad felsoroltakkal fogok most ervelni.
    Amiert en jo dolognak tartom a bio es/vagy fair-trade eteleket (a mashol kifejtetteken kivul) az szimplan az, hogy igy egyszeru modon tudok nemmel szavazni azokra a dolgokra amiket elitelek mint pl. a profitnoveles erdekeben alkalmazott, bizonyitottan egeszsegkarosito elelmiszer adalekok vagy a genmanipulacio.

    Az en nevemben, az alacsonyabb árat kihangsulyozva vagy a fejlodest zaszlora tuzve egy ceg se hazudja el a vizsgalati erdemenyeket, ne vasaroljon vagy fenyegessen meg kutatokat, ne menjen kulofoldre kornyezetet szennyezni, ne alkalmazzon gyerekmunkat, ne kenyszeritsen embereket heti 6-7 napon at napi 10-12 ora munkara, ne szorjon kiporciozott friss husra allagjavito szereket, ne alkalmazzon olyan anyagokat amik egyetlen celja hogy ne 2 napig legyen eltarthato valami hanem 2 honapig, vagy hogy szebben nezzen ki stb. stb.

    Ezeket a donteseket NEM EN hoztam meg, hanem meghoztak helyettem, es vagy az egesz tortenetet eltitkoltak elolem vagy beadtak ugy mint egy szamomra elonyos lepest.
    Dontes szabadsaga? Szabad velemenynyilivanitas? Mikor tomegeket gyerekkoruk ota ugy kondicionalnak, hogy eszukbe se jusson gondolkodni, vegye meg a gyorsettermi kajat, vegye meg a divatholmikat, igazabol vegyen meg barmibol minel tobbet, aldozza az eletet munkara es fogyasztasra.
    Meg kell nezni mi megy az USA-ban. A cegek megvettek kilora mindent. A mediat, az oktatast, a kulturat, a sportot, a politikat... Nem sok tortenhet ugy hogy abban nincsenek benne.