• halgatyó
    #70
    Most nem szapulni akarom a bio-kultusz híveit, csupán pár logikai problémára szertnék rámutatni. (Ők sem egyformák, vannak nagyon bigottak és vannak különböző mértékben "hívők". Az a megérzésem, hogy a nagyon bigottak vannak a legkevesebben, és minél kevésbé erős "hívőket" veszünk számba, annál nagyobb számú csoportot kapunk. Az átmenet kb. folytonos az összlakosságba:-)))

    A bio-hívek fő érvei a bio-anyagok veszélytelenségére leginkább két pontba foglalhatók össze:
    -- a természetes kiválogatódás ami sok tízmillió év alatt megszoktatta velünk a természetes anyagokat (pl. gyilkos galóca:-))
    -- a másik a Föld élőlényeinek, összes sejtjeinek bizonyosfajta biológiai rokonsága. Például kevesen tudják, hogy a genetikai kód (hogy melyik bázis-hármas melyik aminosavat kódolja a 20-ból) a Föld összes élőlényének összes sejtjében azonos. (Ez esetben ha én a földön fetrengek a galócától, akkor rokongyilkosság van készülőben:-)))

    Komolyra fordítva a szót: nézzük meg ezt a természetes szelekció ügyet. Az kétségtelenül igaz, hogy ha valaki egy gyakori élelem-anyagra súlyos egészségi reakciókat mutat, akkor az kiszelektálódik, és nem örökíti tovább génjeit.

    De mi van azokkal a lehetséges enyhén mérgező anyagokkal, amelyek csak évek vagy évtizedek alatt hatnak? Mire valaki megbetegszik, már rég túl van a gyerekcsináló életkoron. Vagyis a szelekció ez esetben nem működik.

    Annál inkább, mert a ma tapasztalható hosszú életkor csak a modern élet velejárója, és egy faj története szmepontjából nagyon rövid ideje áll fenn.