• Tiberius B
    #101
    Én végigolvastam az egész topicot, sajna a linkek nélkül, érdekes kívülről figyelni egy értelmes vitát, felüdülés. Mondhatnám.
    Ennek a hozzászólásnak csak a legvégével nem értek egyet. Ugyanis az agyban rengeteg a fel nem ismert kapacitás (lefoglaljuk, csak nem tudunk róla), mindössze hatékonyabban kell tudni elosztani a kapacitást. Ajánlom figyelmébe mindenkinek a Csodálatos elmék c. 3 részes ismeretterjesztőt, annak az egyik részében és már máshol is hallottam erről, beszélnek a TMS-ről, ami egy készülék, aminek pont ez az átcsoportosítás az egyik lehetséges felhasználási területe. A felejtés meg mondjuk nem része a tömörítésnek, ha valami bement az ott van, újabban mondjuk rájöttem, hogy az előszűrések és hasonlók kapcsán már ez a bemenő mennyiség is kicsiny. Normál embernél sajna itt veszteséges a tömörítés, csak egy későbbi lépésben nem.

    De hogy a kérdésben foglaljak állást.
    Alapvetően sok igazság hangzot el itt. GMO-kra ténleg szükség van, meg a bio is jó, HA jól csinálják. A baj csak a nem minden bio, ami bio és a gazul levédett gének kérdésével van. Mondjuk a magvisszavevés a farmertől nem épp erre van visszavezetve a legtöbb esetben, ugyanis sokszor génmódosítottnak van kikiáltva olyan növény is, amely valójában nem az, csak úgy van termesztve, hogy ideális allélkombinációkkal rendelkezzenek, ezeknél pedig egy generáció után is már jelentősen romolhatnak a jó tulajdonságok.
    Azonban tényleg vannak olyan esetek, mikor azért szedik vissza, mert le van védve, na ez meg tűrhetetlen. Bár ugyanaz a helyzet, mint a másolt zenei cd-kkel, ha nyereséged van belőle, akkor bűn a jog szerint. És ekkor viszont jogilag a cégnek van sajna igaza.
    Meg az információ szabadsága is egy érdekes kérdés volt, amit felvetettetek, egyetértek halgatyóval, mert Magyarországon azt látni, hogy tiltakozni menő, valahogy divatba jött, ezt később mondjuk mind elismertétek, hogy létező jelenség. Szerintem egy ügy mellett nem az ellenkező elutasításával kell érvelni, hanem a saját igazunk igazolásával (politikával is ez a gondom).

    Lehet inkább megvárom él-e a topic, mielőtt még többet írok.:-)