A Francia idegenlégió
  • merevke
    Kérdéseidet elolvasva beugrott egy régebbi emlék, hogy egy másik helyen is szoktál ilyen furcsa kérdéseket feltenni.:) Amit gondolok azt nem írom le,de mivel egy szavatartó ember vagyok így válaszolok!

„Tulajdonképp mi késztet arra egy Magyar embert, hogy a saját hazája utcáinak söprése helyett, gondoljon egyet, fogja a cuccát, és kimenjen katonásat játszani?”
    Pont azok a dolgok amik a perui és mongol srácot is arra késztetik,hogy jelentkezzen! Hogyan jön ide az utcaseprés? Katonai szolgálat az NEM JÁTÉK! 15ezer féle indokot is össze lehetne szedni. Vannak akiknek a katonai élet szépsége,kihíváskeresés,szerelmi csalódás,új élet kezdése,bukás a suliban,stb… Mindenkinél más az indok és ez mindenki személyes ügye!

„Nő, miért nem lehet légiós?”
    A vezetőség ilyen határozatot hozott(szerencsére). Ezzel a kérdéssel inkább a légió parancsnokánál kellene próbálkozni,mert Ő szerintem tudja rá a választ,nem úgy mint én.

„Hogy esetleg egy nő is bírná azt az iramot, amit a légióban diktálnak?”
    Természetesen vannak ilyen nők,de ez nem csak a fizikai részéről szól. Katonák elsődleges feladata a háborúk megvívása. A nyugati szemlélet szerint nem nőknek való az a látvány ami fogadhatja őket a harcéren,így nem is alkalmaznak harci helyeken nőket. Békeidőben meg csak az egység rovására menne,ha lenne benne nő is,mert mindenki meg akarná dugni és szoros kapcsolatok mennének ezért tönkre.

„Nyilvános nemi szegregálás, vagy így próbálják az ez iránt érdeklődő nők életét affligálni?”
    Mivel nem jelentkezhetnek így be kell érniük a saját országuk hadseregével(ha ott jelentkezhetnek). Ez egy ilyen cég,ahol még ez a régi szemlélet él. Meg még olyan régi dolgokat tart fontosnak,mint a becsület,hűség,tisztelet,segítségnyújtás,adott szó,az elődök tisztelete.

„Mi határozza meg, illetőleg ki, azt hogy milyen betegség nem akadályozza a szolgálattételt?”
    Az okosok akik már jó régen meghatározták,hogy erős fizikai igénybevétel mellett milyen fizikai állapot szükséges ahhoz,hogy a megvívandó háborúban a lehető legtöbb esélye legyen a túlélésre. A Föld összes hadseregében hasonlóak lehetnek a feltételek. Minél jobb az alany,annál több az esélye a harc megnyerésére.

„Miért van az, hogy rémálomnak van titulálva, és csak kemény legényeknek van kitalálva, viszont a légiósok halálozási aránya sokkal kevesebb mint az egyszerű közértes eladóké?”
    Bárki bármit mond azért fizikailag elég embert próbáló intézmény. Arról aztán nem a légiósok tehetnek,ha most nem hullanak mint a legyek. Alapítása óta kb. 400ezer(saját vélemény)ember szolgált benne és ebből kb. 36ezer halt meg. Azért ez nem „rossz” arány.

„Ha pedig már itt tartunk, akkor mit csinálnak, amiben ennyire nem lehet meghalni?”
    Mint a föld bármely katonája. Készül a gyakorlati vizsgájára! Az pedig általában a politikusoktól függ,hogy számot tud-e adni a leadott anyagból!

„Hallottam már olyat is, hogy szinte előny ha valakinek büntetett előélete van. Ha ez igaz, akkor miért?”
    Most biztosan nem az,de régen előfordulhatott. Vannak esetek,mikor én is inkább a volt sittest választanám,ha nekem kellene döntenem.

„Lehet szó következmények alóli kibújásról, esetenként?”
    Természetesen lehet,de ezek az esetek nem komoly bűncselekmények. Gyilkossággal és hasonló dologgal nem vesznek fel. Tyúklopás,kocsi feltörés és társai pedig még elmennek. Ez egy ilyen intézmény. Nem kell megérteni és elfogadni,de attól még nagyon jól működik.