3500
A Francia idegenlégió
  • kecskeszarv
    ja a kikivánkozoknak+ annyit nagyonjo itt én telyes mértékben ajállom mindenkinek aki unja a cumit othon. nem kell idegenyelv, jogsi,vadászrepűlős gyakorlat, anyámkinja,... ahogy vagy gyere hogy min mulik a faszse tudja de én szintévesztő vagyok,és mégis. nem érdemes vacilálni me lehet befagy a felvételi,csak fussatok mint az őrűlt. sok szerencsét
  • kecskeszarv
    szevasz báttya de jo hogy hallok felőled eggyűt jelenkeztűnk stasburgba.probáld+ uj papirokkal esetleg de utána jol kell sakkoznod pincérkém nem ugy mint a tolockodonál hehe
  • merevke
    Az első fél éves vonulásban voltam.
    MH 54.Veszprém Légtérellenőrző Ezred Medinán lévő réskitöltő századában konyhaügyész.
  • kisamat
    Légiós éveid után milyen lehetett a sorkatonai szolgálat? Hol voltál soros, merevke?
  • merevke
    Nekem ilyen gondom nem volt,mert leszerelésem után már mehettem is MH sorozására és nem sokra rá már vonultam is be sorkatonának.:)
  • merevke
    Ahány ember,annyi indok.
  • oli88
    Köszönöm szépen Merevke. hatalmas segitség volt. !!!

• Francsics
    hello, azt megkerdezhetem hol tudtal elhelyezkedni az idefenlegio utan ?
  • merevke
    Folytatás.

Szabadnapok hogy vannak? ( úgy hallottam hogy heti 2db van de 1 legalább 1 ( szombat . vasárnap) nemtudom ez mennyire igaz.Én már 10 éve,hogy leszereltem és ha jól tudom akkor azóta változott.Mi még dolgoztunk szombat délig és csak utána voltál szabad hétfő reggel 06:00-ig.Néha a szombatunk is szabad volt,de nem túl gyakran.Azóta ha jól tudom már nem dolgoznak szombaton.Ha a századod van szolgálatban,akkor lehet ,hogy hétvégén is valamilyen szolgálatot adsz és így az a napod nem szabad.

ez nemtudom mennyire igaz de páran mondták hogy annyira kemény az élet bent hogy szabadnapokon szórják a pénzt a légiósok hogy legalább akkor kitudjanak kapcsolódni.Hülyeség.Hétköznap is ki lehet menni inni és kurvázni,azzal nem kell megvárni a hétvégét!:)

vagyis 5 év leteltével összetud magának keresni egy légiós annyi pénzt hogy pl magyarországon tudjon venni egy lakást és az életét megtudja alapozni?Ha szerencséd van akkor a századod sokat fog menni külszolgálatra és ott jobban lehet keresni.Utána az már a te dolgod,hogy mennyit teszel félre belőle.

Pénztartozás behajtócégnek, ez olyan dolog amivel felvesznek? (nem csináltam semmi keményebbet sem semmi olyat amiért a nyilvántartásba lennék.) netán sikerül bekerülni kérvényezhetek emiatt új személyazonosságot?Szerintem(remélem) ilyen apróságokkal nem foglalkoznak!Tavaly változott a neves dolog és nem tudom,hogy te is kérheted a változtatást vagy ők döntenek róla.

Motivációs beszélgetésnél mit mondjak?Mindig ugyan azt!Több alaklommal fel fogják tenni a kérdést más formában és már tudni fogják a válaszaidat pár nappal korábanról.Anyagi haszonszerzést nyugodtan ki lehet hagyni!Kaland,kipróbálni magadat,katonai élet szépsége,stb.

beszélgetésnél amikor az életedről kell mesélned elmondjam hogy 18 évet voltam nevelőotthonban? ez előnyt tud adni? a szigorú nevelés jó ajánló levél oda?Persze,mert úgyse tudnád átverni őket.:)Ne érdekli őket ez a dolog csak őszintének kell lenni.Semmi előnyt nem ad,de hátránya sincs.

a konfliktusokat jobb bent felvételinél elkerülni? ( magyarul valaki kötegszik akkor hagyjam rá, vagy romboljam le az embert?) nem tudom mennyire előnyös hamar bemutatkozni ilyen téren.Emlékeim szerint a felvételi alatti verekedésért azonnal kibasszák az embert.
  • Francsics
    Én már csak egyet nem értek :D
    tegyük fel van egy emberkénk ....

az emberkénk el megy a légióba
    az emberkénket felveszik
    az emberkénk aláír 5 évet, ez alatt megtanul franciául...
    az emberkénk összeszed egy kis pénzt az 5 év alatt

...végül leszerel...

szóval a történet végén magyarázzátok már el nekem mi vesz rá titeket hogy visszagyertek Magyarországra ?:D
  • oli88
    Köszönöm. várom
  • merevke
    Szevasz!

tetoválás mennyire kizáró ok? ( jobb vállamon van, bal egész karomon de egy ing teljesen eltakarja látható helyen pl kézfej , nyak ilyen helyen nincs.)
    Maga a tetoválás csak abban az esetben kizáró ok,ha olyan amivel gáz van.Pl. SS-jel,horogkereszt,Hitler profilból és társai.

1 mukkot nem beszélek franciául (angolul megértettem magam .) kitudok igy menni?
    Kiutazáshoz csak 1 dolog kell.Érvényes útiokmány!Francia nyelv ismeretének a hiánya nem befolyásolja az esélyeidet a felvételin!
    elég annyi pénzt vinnem magammal amennyi a hazaútra elég?
    Mivel sikertelen felvételi esetén stoppal is haza tudsz keveredni,így annyit viszel amennyit akarsz.:) Nem kell sok pénzel beállítani.A felvételi alatt néha tudsz vásárolni a kantinban cigit,édességet és társait így egy kis költőpénz elég.

fogom magam és kimegyek? (nemkell közölnöm senkivel) h-cs este 6 ig bármikor odamegyek (aubagne) és el is szállásolnak ? elmondom angolul hogy beszeretnék állni és a felvételi időszakra már ment is vagyok? ez számomra a legkeményebb része hogy elmegyek oda és elmutogatom hogy mit szeretnék (csatlakozni) és aznap már el is szállásolnak és ameddig tart a felvételi kajáltatnak is?
    Minek akarod közölni valakivel?H-P és én inkább megpróbálnék 08- 17 óra között jelentkezni.Utána lehet,hogy elküld a kapus,hogy gyere vissza másnap.Ha beengednek akkor meg fogják érteni,hogy mi a fasz a célod és nem egy eltévedt turista vagy.:)Felvételi alatt egész végig a szállás és étkezés biztosított ami ingyenes.

tudom hogy van francia nyelvtanulás de vegyünk egy olyan embert aki tényleg hamar megakar tanulni , Kb mennyi idő az átlag amire "jól" legalábbis "valamennyire" beszélni kezd franciául?
    Kiképzés végére ha nem vagy hülye.

fizikálisan vagy szellemileg mentálisan keményebb a légiós élet?
    Egyszer ez,egyszer az a nehezebb.Embertől is függ.Nem lehet általánosítani.

Eltudnál nekem mondani egy "átlagos" napot a légióban? (pl mennyi futás , alvás , vagy bármilyen gyakorlat van 1 nap)
    Átlagos nap csak akkor van,mikor a laktanyában vagy.Terepen ez nagyon változik.Nekem így nézett ki laktanyában:
    05:30 ébresztő,06:00 létszámellenőrzés,08:00 századsorakozó,utána futás,10:00 kezdődött a napiparancsban előírt foglalkozás.Ez nagyon változatos.Lehet anyagkarbantartástól kezdve elsősegély oktatásig minden,12:00 ebéd,14:00 századsorakozó utána valamilyen foglalkozás,18:00 vége a munkának és vacsi(ha akarsz),Utána másnap reggel 06:00-ig szabad vagy.Maradhatsz a laktanyában vagy ki is mehettél a városba.

Majd folytatom de most megyek dolgozni.:)

• oli88
    Üdv Merevke.

pár kérdésem lenne hozzád.

1. tetoválás mennyire kizáró ok? ( jobb vállamon van, bal egész karomon de egy ing teljesen eltakarja látható helyen pl kézfej , nyak ilyen helyen nincs.)

2. 1 mukkot nem beszélek franciául (angolul megértettem magam .) kitudok igy menni?

3. elég annyi pénzt vinnem magammal amennyi a hazaútra elég?

4. fogom magam és kimegyek? (nemkell közölnöm senkivel) h-cs este 6 ig bármikor odamegyek (aubagne) és el is szállásolnak ? elmondom angolul hogy beszeretnék állni és a felvételi időszakra már ment is vagyok? ez számomra a legkeményebb része hogy elmegyek oda és elmutogatom hogy mit szeretnék (csatlakozni) és aznap már el is szállásolnak és ameddig tart a felvételi kajáltatnak is? (azért kérdezem mert kb semmim sincs és 1 lapra felteszek mindent úgy megyek ki)

5. tudom hogy van francia nyelvtanulás de vegyünk egy olyan embert aki tényleg hamar megakar tanulni , Kb mennyi idő az átlag amire "jól" legalábbis "valamennyire" beszélni kezd franciául?

6. fizikálisan vagy szellemileg mentálisan keményebb a légiós élet?

7. Eltudnál nekem mondani egy "átlagos" napot a légióban? (pl mennyi futás , alvás , vagy bármilyen gyakorlat van 1 nap)

8. Szabadnapok hogy vannak? ( úgy hallottam hogy heti 2db van de 1 legalább 1 ( szombat . vasárnap) nemtudom ez mennyire igaz.

9. ez nemtudom mennyire igaz de páran mondták hogy annyira kemény az élet bent hogy szabadnapokon szórják a pénzt a légiósok hogy legalább akkor kitudjanak kapcsolódni.

vagyis 5 év leteltével összetud magának keresni egy légiós annyi pénzt hogy pl magyarországon tudjon venni egy lakást és az életét megtudja alapozni?

10. Pénztartozás behajtócégnek, ez olyan dolog amivel felvesznek? (nem csináltam semmi keményebbet sem semmi olyat amiért a nyilvántartásba lennék.) netán sikerül bekerülni kérvényezhetek emiatt új személyazonosságot?

11. Motivációs beszélgetésnél mit mondjak?
    1. megszeretném alapozni anyagilag az életemet.
    2. valaki lenni szeretnék és olyan dolgot akarok megcsinálni amit nem sokan csinálnak , mert elégedett lehetnék az életemmel+ amit csinálok.

Vagy mondjam mind kettőt? (mivel mind 2 igaz a 2. az hogy lenni szeretnék valaki az a leges legjobban mert nagyon küzdő tipus vagyok és ez az egyetlen kiugrási lehetőségem)

12. beszélgetésnél amikor az életedről kell mesélned elmondjam hogy 18 évet voltam nevelőotthonban? ez előnyt tud adni? a szigorú nevelés jó ajánló levél oda? (22 éves vagyok)

13. a konfliktusokat jobb bent felvételinél elkerülni? ( magyarul valaki kötegszik akkor hagyjam rá, vagy romboljam le az embert?)
    nem tudom mennyire előnyös hamar bemutatkozni ilyen téren.

Kb ennyi lenne :)
    Előre is köszönöm !

• kisamat
    Köszi szépen a válaszodat. Megpróbálom.
  • merevke
    Szevasz!

Én már 10 éve,hogy leszereltem így utána kérdeztem egy barátomtól hátha változott valamit a dolog!Nem változott.:)
    3 lehetőséged van.
    1,közlöd,hogy nős vagy és akkor nem vesznek fel.
    2,nem közlöd.Ha szerencséd van akkor nem néznek utánad és felvesznek.Ha utánad néznek akkor nem vesznek fel.Ha felvesznek és utána derül ki akkor megb.sszák a szádat.Fogda és nem írhatsz alá.Barátom azt mondta,hogy most nagyon kutatnak az ember múltjában.
    3,papíron elválni.Ezt nem tudom,hogy mit takar.Viszont a barátom holnapra megkérdezi egy magyar sráctól a századából aki így csinált és felvették.Majd megosztom ezt a dolgot amint tudom!
  • kisamat
    Helló merevke!
    Olvasom egy ideje a fórumot, és szeretnék tőled kérdezni.
    Még a nyáron szeretnék kiutazni Fro-ba és jelentkezni az Idegenlégióba. Nagyjából tisztában vagyok a felvételivel és azt hiszem, remélem(!) nem lesz gond egyik részével sem. A kiképzés kemény, de milyen is legyen?
    Én évekig voltam szerződéses Mo-on, de ebből elegem lett.
    Viszont nős vagyok és van egy fiam. Tudom, hogy kizáró ok lehet, de ha nem említem sehol, akkor ugye nem is tudják meg. Szerinted?
    Régi vágyam, hogy légiós legyek.
    Válaszod köszi.
    Üdv
  • oli88
    Tegnap este vágtam picit hogy feltudjam tenni youtube ra
    "Az Idegenlégió: A legkeményebb hadsereg" c. 3 epizódos sorozatot magyarul.

Sok hasznos dolog van benne + érezhető is a légió hangulata stb.

Aki nem látta annak kötelező darab annak is aki kiszeretne menni mert ez vizuálisan is vázolja a helyzetet.
    (Mai videó nem pedig 30 éves)
    A Videó 3 részes és minden rész 4 részletre lett vágva hogy felmenjen.
    A videó végére tettem egy Linket amire ha rákattintasz akkor a következő részletre ugrik automatikusan.

A videó első epizód, első részlete
    (link): http://www.youtube.com/watch?v=lISuctE3wuc&feature=related
  • Wampa
    Nem tudom hogy kell kiemelni:
    "Sous le titre Le Chant du diable, les légionnaires parachutistes adaptèrent ce chant allemand aux nouvelles conditions politiques, mais toujours face au même ennemi ; il est devenu depuis le chant de tradition du 2e R.E.P."
  • Wampa
    Parmi tous les hommes combattants à Dien Bien Phu, se trouvaient de nombreux légionnaires allemands ainsi que des volontaires Français de division Charlemagne, engagés plus ou moins volontaires à partir de 1945. Ils donnèrent naissance au Chant du diable, qui avait toutes les raisons de servir à nouveau dans cette guerre contre le communisme. Il emprunte son air à la Parademarsch der Legion Condor (Revere Marsch),
    Parademarche de la légion Condor
    qui était l’un des chants les plus usités par les volontaires allemands de la Légion Condor, opposés aux rouges espagnols et aux Brigades internationales. Sur cet air les SS partis lutter contre le bolchevisme sur le Front de l’Est créèrent le chant SS marschiert in Feindesland.
    SS marschiert in Feindesland
    Les volontaires français de la division Charlemagne adoptent rapidement ce chant en Français.
    Sous le titre Le Chant du diable, les légionnaires parachutistes adaptèrent ce chant allemand aux nouvelles conditions politiques, mais toujours face au même ennemi ; il est devenu depuis le chant de tradition du 2e R.E.P.
    Ce chant semble exister sous le titre Les Soldats marchent vers le front, pour les troupes non légionnaires ou encore sous le titre Les Troupes d’assaut.
    Légion marche

Une autre unité militaire de l'armée française à fait sienne ce chant : les sapeurs pompiers de Paris. Les paroles ont été adaptée au combat très spécifique des pompiers. La devise des SP de Paris y figure en bonne place : "Sauver ou périr".

Ce chant existe également en estonien, sous le titre : Le Chant du Bataillon Narva ("Pataljon Narwa Laul").

Narva pataljon laulud

Il a été traduit et adapté par les engagés estoniens de la waffen SS et devint le chant de la 20e division 'Eastland' de grenadier de la Waffen SS créée au début de 1944. Elle combattit notamment à Narva (d'où vient le nom du chant) aux cőtés des légionnaires Wallons de Léon Degrelle, avant de se replier sur la Pologne, en Silésie et disparaître dans les combats à Prague. De nombreux survivants de la division reviendront en Estonie et poursuivront la lutte, clandestinement au sein des Frères de la forêt. Ces deux formes de résistance à la plus terrible oppression qu'a connu l'humanité, le communisme, se vit récompenser par l'érection, le 20 août 2004, du monument de Lihula qui rappelle le sacrifice des héros SS estoniens et deux ans plus tard par un autre monument à Sinima.
  • merevke
    Az LVF életben maradt tagjaiból,a német seregben szolgáló franciákból és önkéntes francia srácokból lett létrehozva 1943-ben a 33. Waffen-Grenadier-Division der SS „Charlemagne“.Ez az alakulat harcolt legtovább Berlin romjain a szovjetek ellen!
    '44.dec. kb.7300 fő,
    '45.ápr. kb. 350 fő,
    '45.máj. kb. 60 fő.
    '45 május 2.-ig tartották Hitler-bunkerét,hogy a szovjetek ne tudják elfoglalni a május.1. ünnepre.Az alakulat egy része ez idő alatt Bajorországban harcolt és estek fogságban.Átadták őket az ott lévő francia csapatoknak.A francia Leclerc tábornok megkérdete tőlök,hogy miért viselnek német egyenruhát?Az egyik így válaszolt,hogy maga pedig miért visel amerikai egyenruhát?(A franciák kicsit átalakított amerikai gyakorlót viseltek a háború vége felé).Ki is végezték őket május 8.-án tárgyalás nélkül.Ennek az alakulatnak az éneke kis változtatással a 2REP ezredéneke.
    http://www.youtube.com/watch?v=2QI9nogw4Xc
  • fűszeress
    Legion of French Volunteers
    :)
  • Wampa
    Pierre Segrétain neve is fel fel tűnik ennél a csapatnál (1 RCP)
  • Wampa
    Kicsit zavaros nekem ez a francia SAS dolog,gyakorlatilag már minden ejtőernyős ezred onnan származtatja magát,kivéve a REP et.
    Mer ugyi a 3 RPC nek is vannak ilyesmi gyökerei,ráadásul valahol azt olvastam ,hogy még Indokinában futott olyan hogy francia SAS.

Itt lesz az igazság ha átnyalintom
    Igazság:)
  • merevke
    3 RCP az nem egyenlő a 3 RPC-vel!:)
    RCP-Régiment de Chasseurs Parachutistes
    RPC-para colo

II.vh alatt Angliában létrehozott eje ezred.
    http://www.museedesparas.com/parachutiste_militaire/histoire/2e_3e_RCP.htm
  • Wampa
    Merevke

A 3 RCP az mi a l.fasz?Lehet hogy a 3ème Régiment de Parachutistes Coloniaux akar lenni?
    Az SAS mottoja a jelvényen angolul,nem a szokásos Qui ose gagne,szárnyas arany kard vörös háttér,kard lefelé,eje kupola,szalag,benne a felirat Who Dares Wins,kis kupola alatt egy 3 as

• Wampa
    Lol Jefe,csak nehogy megjelenjél valami "nivósabb" cikkben.....

• baltu
    Szerintem neked kellene leszállnod rólam, és ne fenyegetőzz!!!
  • velvet
    Baltu, nálad idiótább férfival még nem beszéltem. Szállj le rólam, mert megbánod!
  • baltu
    Látom elvagy velvet. ne csodálkozz rajta, ha senki nem akaar neked segíteni. Lehet hogy nem kéne szemétkedni.
    én segíteni akartam, erre a magánéletemben matat nagyon szánalmas.
    ha van eszetek nem adtok meg neki privát elérhetőséget
  • velvet
    Szerintem összekeversz valakivel, csak itt tettem fel (számodra) furcsa kérdéseket. Viszont addig amíg a kérdéseimre választ kapok, nem igazán érdekelnek a mellékes gondolatok. Mindenesetre köszöntem!
  • merevke
    Kérdéseidet elolvasva beugrott egy régebbi emlék, hogy egy másik helyen is szoktál ilyen furcsa kérdéseket feltenni.:) Amit gondolok azt nem írom le,de mivel egy szavatartó ember vagyok így válaszolok!

„Tulajdonképp mi késztet arra egy Magyar embert, hogy a saját hazája utcáinak söprése helyett, gondoljon egyet, fogja a cuccát, és kimenjen katonásat játszani?”
    Pont azok a dolgok amik a perui és mongol srácot is arra késztetik,hogy jelentkezzen! Hogyan jön ide az utcaseprés? Katonai szolgálat az NEM JÁTÉK! 15ezer féle indokot is össze lehetne szedni. Vannak akiknek a katonai élet szépsége,kihíváskeresés,szerelmi csalódás,új élet kezdése,bukás a suliban,stb… Mindenkinél más az indok és ez mindenki személyes ügye!

„Nő, miért nem lehet légiós?”
    A vezetőség ilyen határozatot hozott(szerencsére). Ezzel a kérdéssel inkább a légió parancsnokánál kellene próbálkozni,mert Ő szerintem tudja rá a választ,nem úgy mint én.

„Hogy esetleg egy nő is bírná azt az iramot, amit a légióban diktálnak?”
    Természetesen vannak ilyen nők,de ez nem csak a fizikai részéről szól. Katonák elsődleges feladata a háborúk megvívása. A nyugati szemlélet szerint nem nőknek való az a látvány ami fogadhatja őket a harcéren,így nem is alkalmaznak harci helyeken nőket. Békeidőben meg csak az egység rovására menne,ha lenne benne nő is,mert mindenki meg akarná dugni és szoros kapcsolatok mennének ezért tönkre.

„Nyilvános nemi szegregálás, vagy így próbálják az ez iránt érdeklődő nők életét affligálni?”
    Mivel nem jelentkezhetnek így be kell érniük a saját országuk hadseregével(ha ott jelentkezhetnek). Ez egy ilyen cég,ahol még ez a régi szemlélet él. Meg még olyan régi dolgokat tart fontosnak,mint a becsület,hűség,tisztelet,segítségnyújtás,adott szó,az elődök tisztelete.

„Mi határozza meg, illetőleg ki, azt hogy milyen betegség nem akadályozza a szolgálattételt?”
    Az okosok akik már jó régen meghatározták,hogy erős fizikai igénybevétel mellett milyen fizikai állapot szükséges ahhoz,hogy a megvívandó háborúban a lehető legtöbb esélye legyen a túlélésre. A Föld összes hadseregében hasonlóak lehetnek a feltételek. Minél jobb az alany,annál több az esélye a harc megnyerésére.

„Miért van az, hogy rémálomnak van titulálva, és csak kemény legényeknek van kitalálva, viszont a légiósok halálozási aránya sokkal kevesebb mint az egyszerű közértes eladóké?”
    Bárki bármit mond azért fizikailag elég embert próbáló intézmény. Arról aztán nem a légiósok tehetnek,ha most nem hullanak mint a legyek. Alapítása óta kb. 400ezer(saját vélemény)ember szolgált benne és ebből kb. 36ezer halt meg. Azért ez nem „rossz” arány.

„Ha pedig már itt tartunk, akkor mit csinálnak, amiben ennyire nem lehet meghalni?”
    Mint a föld bármely katonája. Készül a gyakorlati vizsgájára! Az pedig általában a politikusoktól függ,hogy számot tud-e adni a leadott anyagból!

„Hallottam már olyat is, hogy szinte előny ha valakinek büntetett előélete van. Ha ez igaz, akkor miért?”
    Most biztosan nem az,de régen előfordulhatott. Vannak esetek,mikor én is inkább a volt sittest választanám,ha nekem kellene döntenem.

„Lehet szó következmények alóli kibújásról, esetenként?”
    Természetesen lehet,de ezek az esetek nem komoly bűncselekmények. Gyilkossággal és hasonló dologgal nem vesznek fel. Tyúklopás,kocsi feltörés és társai pedig még elmennek. Ez egy ilyen intézmény. Nem kell megérteni és elfogadni,de attól még nagyon jól működik.
  • velvet
    Nézőpont kérdése. Nem volt senki az összes ezredben, de egyben valószínű hogy igen, és arról nyilván van már átfogó képe. Gondolom én.
    Próbálkozni a kutya szokott!;)
    Legyen, itt kérdezek.

Azt tudjuk, hogy nem egyszerű, több fázisú felvételi van. Persze emellett millió titok.
    Tulajdonképp mi késztet arra egy Magyar embert, hogy a saját hazája utcáinak söprése helyett, gondoljon egyet, fogja a cuccát, és kimenjen katonásat játszani?
    Nő, miért nem lehet légiós? Számomra rejtély. Erről sosem esett szó? Hogy esetleg egy nő is bírná azt az iramot, amit a légióban diktálnak? Nyilvános nemi szegregálás, vagy így próbálják az ez iránt érdeklődő nők életét affligálni?
    Mi határozza meg, illetőleg ki, azt hogy milyen betegség nem akadályozza a szolgálattételt? Nincs teljesen makk egészséges ember.Ki hogy kel aznap alapon működik? Miért van az, hogy rémálomnak van titulálva, és csak kemény legényeknek van kitalálva, viszont a légiósok halálozási aránya sokkal kevesebb mint az egyszerű közértes eladóké?
    Ha pedig már itt tartunk, akkor mit csinálnak, amiben ennyire nem lehet meghalni?
    Hallottam már olyat is, hogy szinte előny ha valakinek büntetett előélete van. Ha ez igaz, akkor miért? Légióba való bevonuláskor, tiszta lappal kezd az ember, ugyebár (pl:személyazonosság). Lehet szó következmények alóli kibújásról, esetenként?

Egyelőre ennyi, de még nagyon sok más kérdésem van.
  • merevke
    Én értettelek,csak poénkodtam a képekkel!
    Viszont te se értettél meg teljesen!Egész tudást nem tud adni senki,mert nem volt az összes ezredben.
    Milyen tudás és tapasztalat?Kérdéseket tegyél fel és a legjobb tudásom szerint válaszolok rá.De csak itt,személyes üzenetben felesleges próbálkozni!
  • velvet
    Valószínűnek tarom, hogy félreértettél! "...akinek van tömör, lényegretörő képe..." Nem fotóra gondoltam, hanem kerek egész tudásra, tapasztalatra. Régebben már kérdeztem itt egy két embertől, de az egyik csak nyavalygott a félresikerült életéről, a másik meg szerintem azt sem tudja hol van. Most ennél többre volna szükségem.
  • merevke
    Olyan embert itt nem fogsz találni akinek a légióról van képe!Olyat már találhatsz akinek a légió kis részéről(volt ezredeiről) van!Köztük vagyok pl. én is,de ha felteszed a kérdéseidet még választ is kaphatsz rá!:)Csak úgy mesélni a dologról az nem megy.
  • velvet
    Ez eszembe sem jutott! Nagy segítség volt! Köszi.
  • unkas16
    Hello!
    Velemenyetek kene.. Lenne eselyem a felvetelin ha 177 magas vagyok es 62 kg? egeszsegileg tokeltes vagyok vagyis remelem es elmelettel sem lessz baj gondolom.. kosz a segitseget!
  • kory76
    Melyik Gyulát? Szerintem vele jöttem haza:)
  • Néreusz
    Párizsban egy srácot elküldtek mert színtévesztő volt.DE arról is hallottam,hogy másokat meg felvesznek ezzel a kis problémával is.Itt hiába keresel választ a kérdésedre,erre csak kint kapod meg a választ.DE ahhoz ki is kell menni.:D
  • Néreusz
    Üdv!

"magassás-súly arány akkor nagyon fontos volt és a jó kondi"

Te is láthattad Aubagneban,hogy milyen nyomorékokat felvettek,s a jókat meg elküldték.A jó kondi sem minden.Az egyik rúzst ahogy elnéztem,még futni sem tudott,mégis beválasztották.Illetve a szemmel láthatólag pufi spanyol rúzsról meg már nem is beszélek.:)
    Apropó,tudtad,hogy a Gyulát hazaküldték?