Telefonos segítség...
  • Slayer2566
    #546
    Üdv!

    A segítségeteket szeretném kérni!

    Van egy Maxell 16 gb class 10-es SD kártyám, amit egy Ulefone Be Pure mobilban szeretnék használni. Talán egy hónapja sincs, hogy megvettem a kártyát, és - többek között - az a probléma vele, hogy adatvesztés történik a gép<>telefon között USB-n keresztül. A LOST.DIR mappában meg is jelennek fájlok. Volt, hogy véletlen eltávolítás nélkül húztam le a gépről, nem tudom ez okozhatta-e a problémát.

    Egy példa rá: Az SD kártya a telefonban van, másolok rá fájlokat a számítógépről. Mikor lehúzom (meghajtó eltávolításával, ahogy kell), akkor a telefon már kiírja hogy "SD kártya sérült". Újraindítás után már beveszi, de a fájlok vagy nincsenek is rajta, vagy hiányosan, használhatatlanul. Ha újra rákötöm gépre a telefont, hogy megnézzem az SD kártya tartalmát, akkor már ott is hiányos, alig olvasható.

    Az SD kártyát kártyaolvasón keresztül a géphez kötve már formáztam, próbáltam SDFormatter-rel. Formázás után teszteltem h2testw_1.4-el is, és minden oké volt. Teletette szépen, és maradéktalanul vissza is olvasta. Telefonnal is formáztam már, mert olvastam, hogy az a legjobb, ha a használni kívánt eszközzel formázom. Nem segített.

    Az érdekes az, hogy akkor kezdődik a gond, ha a telefonba beteszem az SD kártyát. Előfordul a fentebb említett adatvesztésese probléma, de olykor a fényképezett dolgot sem képes lementeni az sd kártyára, illetve a play store-ból legtöbbször csak úgy tudok letölteni bármit is, ha előtte az sd kártyát leválasztom a telefonról az android tárhelyre vonatkozó beállításaiban. Ha nem teszem, akkor letöltés végén/után az app telepítésénél legtöbbször hibát ír. Egyetlen egy appot sem tudok áttenni SD kártyára sem. Tehát mintha nem tudná írni a teló az SD kártyát. Van, hogy mappát sem enged készíteni SD kártyára az alap fájlkezelővel. Beletettem egy másik ugyanilyen típusú telefonba, abban is ezt csinálta.

    Nem tudom mit tehetnék még! Kérlek segítsetek! :) Köszönöm.
    Utoljára szerkesztette: Slayer2566, 2016.08.04. 10:09:49