no-warez.gif
  • Austin Bailey
    igen, mert a cfe nem így működik. Ha megemelsz egy szintet és raksz rá egy tárgyat, majd lelapítod vagy tovább emeled a szintet, akkor a tárgy helye nem változik viszont ha lerombolod, és megnyomod a visszavonás gombot, akkor az új szint magasságára ugrik. Cfe-nél az első szabály, hogy nincs visszavonás gomb. Helyette azt kell megjegyezned, hogy hogyan állítottad elő a szintet, és valahányszor valamit elrontasz újraszintezed az egészet. Nekem erre 2 módszerem van:

1,állványzat:

Vagyis miután megcsináltad a szinteket, az eredeti talajon létrehozol egy állványzatot, egy olyan faldarabot, amin az összes réteg rajta van, amit felhasználtál (előfordulhat, hogy nem fér fel egy állványzatra, mert mondjuk az egyik szinted önmagában is lejtene. Ilyen kor több állványzat kell. Én még különböző szinekkel meg is színeztem az állványzatot, hogy szét tudjam választani a szinteket. Az állványzat azért jó, mert lejtős telekre is tudod importálni, főleg, ha nem a négyzetrács szerint, hanem átlósan rakod le. Ilyenkor ugyanis 1 kocka síma talajt csinál magának. Ahhoz hozzáigazítod a felszínt, az állványzat többi szintjét meg annak megfelelőel, és kész a ház. Hátránya viszont, hogy nehezen beleilleszthető a telek kompozíciójába, vagyis nehéz neki díszletszerepet találni, ha éppen nem állványzat.

2, munkagödör:

A munkagödörnek az a lényege, hogy csak normál méretű falla dolgozol, és minden szintet, amit használsz úgy állítasz elő, hogy belevágod a talajba. Úgy kell a végén kinéznie, hogy kapsz egy gödröt, amiben van egy tereplépcső, és minden lépcsőfokra egy vagy több normál méretű fal rárakásával kapod meg azt a szintet, amit használtál. Ennek az az előnye, hogy könnyebben elrejthető, mivel a gödröt be tudod feldni (az én képemen a fa alatt található) a hátránya viszont, hogy nagyobb helyet foglal, és telekimportáláskor sérülhet. Ezért importálás előtt érdemes rávetíteni egy állványraa. A munkagödröt jól el lehet rejteni házak alá.

Ezen kívül van még egy harmadik módszer is, amikor szintjelzőket használsz, de ez az a módszer, amit nem ajánlok.

Előnye, hogy könnyen elrejthető, hátránya viszont, hogy iszonyatosan mozog. Nekem ennél az üvegház kupolánál több órás munkát okozott az, hogy valahányszor módosítottam a szinteken a jobb illeszkedésért, alulról fölfelé újra kelett egyengetni az egészet. Ez ugyanis azzal jár, hogy amikor egy alsóbb szintet kiegyengetsz, akkor a fölsők automatikusan visszaugranak normál magasságúvá, és a tárgyak felét magukkal rántják, a másik fele viszont marad az eredeti pozícióban. (ez valahogy cc-függő) Vagyis nekem ebben az esetben az összes kis üveglapot folyamatosan újra kellett pakolnpm. Ez a módszer igaziból csak arra jó, hogy az állványzatot belerejtsed az épületbe és szükség esetén pedig kivetítsd egy külső falra.

Egyéb:
    Ha jól értem lyukas marad a padló, vagy maradtak ott ferde eltüntethetetlen padlódarabok.
    Az első azért van, mert az épületen belül nem volt az egész szint elegyengetve az új magasságra, viszont kikapcsoltad a cfe-t, így oda nem tud padlót tenni. Vagy azért, mert ott ferde maradt a raszter, és ferde raszterre nem lehet padlót tenni, vagy azért, mert valahol el van csúszva a szint, így nem érzékeli egy szobának a helyiséget, és így meg az alátámasztást hiányolja. Vissza kell kapcsolni a cfe-t és egyengetni az egészet a légtérrel együtt, és nem csak a falaknál.
    A másik a ferde bent maradt tetőelemek. Ebből van olyan, ami ráadásul csak bizonyos forgatási irányból látszik. Ez egyszerűen bug, vagy pedig a falon kívüli első négyzetrács elegyengetésének a hiánya. A második esetben értelemszerűen el kell egyengetni a falon kívüli első négyzetrácssort is, az első esetben pedig fogni kell egy padlóburkoló eszközt, és fölé vinni a beferdült padlónak. Ez rákattintás nélkül is kijavítja a bugot, és egyenesbe hozza a padlót, de csak akkor, ha be van kapcsolva a cfe.