no-warez.gif
  • Flora2
    Azért nem segített senki, mert egyelőre mindenki csak néz, hogy mi ez, és nem tudni, hogy ezt szándékosan csinálta így az EA, vagy bug.

Elvileg a Sztorimód ON / OFF gomb arra szolgál, hogy az ilyen durva változásokat, mint a random bébik, vagy a random be- és elköltözés, le tudd állítani. Viszont a Sztorimód állítólag nem működik (forrás: MATY, Pescado), mert akár ON, akár OFF, ugyanaz történik: random csecsemők, és random sim-elköltözések meglevő háztartásokból. Nemcsak a random csecsemő lehet kínos egy alakuló történetben, hanem az is, hogy visszamész mondjuk a 3 tagú családodhoz, és már csak ketten vannak, mert az egyik elköltözött (nem látni a térképen, hogy hova), és csak "áthívom telefonon - felajánlom hogy költözzön vissza" félnapos fárasztó módszerrel lehet visszaszerezni.

Egyelőre fogalmunk nem lehet, hogy a végleges játékban is így van-e, és ha igen, akkor direkt ilyen, vagy valamit elszúrtak (nem hinném azért, hogy a Sztorimód gombot direkt csak dísznek rakták be).

Ugyanis a simsezésben az egyik legfontosabb elem, hogy bizonyos simekhez / családokhoz elkezdesz ragaszkodni; plusz az is, hogy ragaszkodsz a történethez, ami róluk a fejedben kialakul. Ha a játékmenet minduntalan szétb...ssza a történetedet váratlan csecsemőkkel és eltűnő családtagokkal, akkor az azért szar, így nem lehet bizalommal játszani. Én nyitottnak tartom magam a változásokra, meg hogy zajlik az élet, de az nem oké, hogy sose lehetek biztos benne, hogy egy szingli sim-em (akit mondjuk nem család-orientáltnak terveztem) hány gyereket szed össze, amíg nem vagyok vele.

Hát majd meglátjuk...