44549
-
#3298 Asszem megoldom -
Flora2 #3297 Lehet, tényleg a Sims2-es kiegekben is voltak karaktergenerálási bug-ok.
Én mindenesetre addig nem veszem meg a bolti példányt, amíg ez a téma nem tisztázódik (mert egyébként egyelőre tetszik annyira, hogy a megvevést fontolgatom - de nálam a Sims-ben a karakterek és a karakter-hű történet nagyon fontos (kicsit RPG-sen), több családnál párhuzamosan, és random bébikkel és elköltözésekkel egyszerűen nem tudok rendesen játszani. -
karajjj #3295 az nem logaritmus, hanem algoritmus -
Coolfire #3290 Nekem is be van pipálva,és eddig semmi gondom nem volt. -
#3289 Nagyon köszönöm! -
Coolfire #3288 Lehet,hogy nem működik az npc generátor a játékban?Pedig az a fő eleme.A BV-nél meg túl sok karit generált az volt a baj..:)Ha ez így van akkor vagy qrva nagyot bakiztk,vagy tényleg nem a final retaillal játszunk. -
Flora2 #3286 Sztorimód: az a gomb, amelyik beklikkelve megengedi, hogy idézem: "a szomszédok ki- és beköltözzenek, házasodjanak, előlépjenek, egyéb módokon fejlődjenek az életben stb. Bekapcsolása ajánlott, mert érdekesebb vele a játék hosszútávon". (Ezzel egyetértek egyébként.) Az Opciókban a fogaskerekes menüben. Nálam nincs beklikkelve (eleinte be volt, de az első 1-2 bébi után kikapcsoltam), mégis úgy látom, hogy továbbra is folyamatban van a sztorimód.
Csak azt nem veszi észre először az ember, hogy ebben a "szomszédokban" az ő saját családjai is, minden sim beletartozik. Tehát a saját simed, akit fáradsággal megalkotsz, beköltöztetsz, kidekorálod a házát, stb. neki is megengedi, hogy random elköltözzön az alatt, amíg más családdal játszol! remélhetőleg olyan helyre, ahonnan telefonon még visszahívható.
A két másik gomb mást befolyásol: az öregedés arra van, hogy az életkoruk mindig ugyanaz maradjon; az autonómia/szabad akarat szintjének beállítása pedig arra jó, hogy mennyire legyenek önállóak, amikor éppen nem adsz nekik utasítást. Nálam csak ez van most Magasra állítva, mert nem szeretném azt látni játék során, hogy csak állnak egy helyben és maguktól nem csinálnak semmit. -
#3285 Srácok patchet honnan tudok szerezni? :) -
cicamacibd #3284 csak holnap tudok, addig, ha megy, az 512-essel nyomom -
Coolfire #3283 Én nem tudok halványítani,mert szívességből csinálják.:) -
Coolfire #3282 Újítottál RAM-ot?:) -
cicamacibd #3281 ez nagyon rossz... :S elkeserít -
Coolfire #3280 elég,de akkor a többinek meg kell haladnia jóval a minimumot.. -
Coolfire #3279 hehhh.. -
Coolfire #3278 Hát ez jó is meg nem is..:)) -
Coolfire #3277 Ez akkor tényleg gyors volt.Én is írtam anno,hogy megdöngöltem a főnökö,és már másnap örültem Árpádkának.És 6 nap a terhesség.Szóval mésem egyezik időben a játékmenet. -
#3276 Biztos, hogy így oldották meg, hogy legyen utánpótlás, mert ha nincs gyerek, kihal a város :-)
Így generál a játék egy csomó utódot. -
#3275 Amúgy nem lehet, hogy egyszerűen ez szándékosan van így?
Az ember életének legnagyobb vágya.
Ebből most egy van. -
Flora2 #3274 :) Vagy ami még rosszabb: ez nem hiba, hanem direkt csinálták ilyenre, mert azt hiszik, hogy egy simsező játékos csak mindig egy és ugyanazon családdal játszik, másikkal soha, emiatt az Egyetlen Családja feletti kontroll működik, a többi családnál meg történhet akármi, az nem vészes.
Erre az elképzelésre hajaz egyébként, hogy maga a Főmenü úgy néz ki, hogy Egy Család Ablak van - ha elkezdjük a játékot, mindig egy konkrét családhoz lépünk be, és nem a Városba - csak az adott családtól válthatunk ki Városszerkesztésbe. Emiatt senki nem találja meg az elején, hogy hogy lehet családot váltani. Lehet, hogy azért dugták el, mert azt hiszik, a nagy többség mindig ugyanannál akar maradni. -
Coolfire #3273 Milyen "sztorimód" gomb?Amivel veled párhuzamosan történik munden?vagy melxik? -
Coolfire #3272 Ez a kínom nekem is... -
cicamacibd #3271 Flora2!
Ezt a problémát, nagyon sokfelől hallottam(nem saját tapasztalat)!Nem értem, hogy egy játékkal, 5 évig dolgoznak, és egy ekkora hibát, vétsenek... :S -
Flora2 #3270 Azért mondom, hogy nálam ki van kapcsolva az öregedés, tehát eddig nem halt ki senki, egyetlen sim sem, akkor kit pótolnak?
Egyébként másfelől nyilván van egy népesedési program, ami működik, de nem tudom, mi a logaritmusa. A saját kezűleg csinált szóló sim-emnek azonnal lett gyereke, ahogy magára hagytam, a default alap sim-eknél csak hetekkel később lett. Továbbá úgy látom, hogy az egyedül élőknek inkább lesz bébijük, mint a nagycsaládosoknak (ami totál un-realisztikus). Talán van egy ilyen szabály, hogy hányan éljenek egy házban, és az egyedül élőkre pikkel a játék, felszaporítja őket? -
karajjj #3269 lehet, hogy így próbálják pótolni a kihaló szomszédságot :S -
#3268 ja, és a grafika is nagyon szar lesz akkora memórián :( -
#3267 elég, csak sokat kell várni a töltésre, és utána is nagyon akadozni fog (tapasztalat, pár napja még nekem is 512-es memóriám volt :D) -
cicamacibd #3266 köszi rotator!
Amúgy tetszetős? -
#3265 A logó nem rossz, de egy picit még halványítanék a városon, mert egybeolvad az előtérben pózoló karakterekkel. -
Flora2 #3264 Most megpróbáltam moveobjects on-nal törölni a babát és rámenteni - nem műx, pár perc múlva újra ott a baba az ajtóban. :( Olyan csajnál még oké, akiből kinézem, hogy felcsinálják, (szerepjátékos szempontból nézem őket), vagy az együtt élő pároknál oké, realisztikus; de a katona csajomnál, aki sose pasizik, és szeret egyedül élni?; meg a szóló férfi simeknél? A gonosz bűnözőmnek is? Mostanra minden egyedül élő férfi simemnek kisbabája van, autonóm örökbefogadással, ha belépek hozzájuk, tutujgathatják őket. :( Nem tetszik, na.
Mindez pedig úgy, hogy az öregedés is és a sztorimód is ki van kapcsolva, kezdettől. -
#3263 Coolfire ennyivel játszik, szóval igen. -
cicamacibd #3262 hellóka,
a kérdésem:
aki már játszott vele, 512Mb RAM elég hozzá?
A választ előre is köszi! -
Itt Évi #3261 dzsízüsz :D poénnak jó, de elég morrbid , télleg kiváncsi leszek 5énmi hogy lesz, itt nálam is folyamat halnak meg a szomszédok, őszintén tetszik hogy ilyen, de a babásstory télleg para volt, ráadásul kajak otthagyta vki az ajtó előtt és valamelyik simsvideóelőzetesben láttam, hogy van ilyen opció, hogy ott lehet hagyni valaki ajtaja előtt a kis pondrót :D de hogy hogy ..... amúgy Flora, értem én miért nem segített senki, csak Adamnak írtam, hogy ne is várjon sok segítséget, mert nem tudjták akkor se, gondolom most se. :) én is így költöztetéssel tudtam leghumánusabban megoldani hogy eltűnjön a Jeremiás nevű Jesusklón , ráadásul vízfejű gyerek, mer ha még nem olyan rusnya megtartom, de csernobilból nem szívesen fogadok be. :D -
Flora2 #3260 Ez még istenes, mert hálistennek itt simán lehet szakítani bármikor, nem kell hozzá megcsalási botrányt rendezni, mint a 2-ben. (A "rosszindulatú dialógusok" között van a szakítás is, ha barátja/vőlegénye van...) De egy bébivel hogyan szakítsunk?... -
#3259 Nekem az volt a kedvencem, amikor a pasimnak akivel játszom, megcsináltam a tökéletes csajt. Beraktam a szomszédba. Elmentem aludni, hogy majd holnap felszedem (Való életben mentem el aludni). Másnapra a csaj elhízott és lett egy jegyese. -
karajjj #3258 felteszed hozzá a legújabb drivert -
balazs312 #3257 ja és a videókártyám meg: ATI Raedeon 2400 HD PRO -
balazs312 #3256 olyan probléma merült fel az én gépemnél hogy olyat ír ki a sims hogy nemtalálja a hardvereket és a videókártyát,minden fekete város nézetben esetleg egy egy dolog látszódik.mit tudok ezellen tenni?:(
-
Flora2 #3255 Azért nem segített senki, mert egyelőre mindenki csak néz, hogy mi ez, és nem tudni, hogy ezt szándékosan csinálta így az EA, vagy bug.
Elvileg a Sztorimód ON / OFF gomb arra szolgál, hogy az ilyen durva változásokat, mint a random bébik, vagy a random be- és elköltözés, le tudd állítani. Viszont a Sztorimód állítólag nem működik (forrás: MATY, Pescado), mert akár ON, akár OFF, ugyanaz történik: random csecsemők, és random sim-elköltözések meglevő háztartásokból. Nemcsak a random csecsemő lehet kínos egy alakuló történetben, hanem az is, hogy visszamész mondjuk a 3 tagú családodhoz, és már csak ketten vannak, mert az egyik elköltözött (nem látni a térképen, hogy hova), és csak "áthívom telefonon - felajánlom hogy költözzön vissza" félnapos fárasztó módszerrel lehet visszaszerezni.
Egyelőre fogalmunk nem lehet, hogy a végleges játékban is így van-e, és ha igen, akkor direkt ilyen, vagy valamit elszúrtak (nem hinném azért, hogy a Sztorimód gombot direkt csak dísznek rakták be).
Ugyanis a simsezésben az egyik legfontosabb elem, hogy bizonyos simekhez / családokhoz elkezdesz ragaszkodni; plusz az is, hogy ragaszkodsz a történethez, ami róluk a fejedben kialakul. Ha a játékmenet minduntalan szétb...ssza a történetedet váratlan csecsemőkkel és eltűnő családtagokkal, akkor az azért szar, így nem lehet bizalommal játszani. Én nyitottnak tartom magam a változásokra, meg hogy zajlik az élet, de az nem oké, hogy sose lehetek biztos benne, hogy egy szingli sim-em (akit mondjuk nem család-orientáltnak terveztem) hány gyereket szed össze, amíg nem vagyok vele.
Hát majd meglátjuk... -
Itt Évi #3254 az állatkínzásnak minősül -
karajjj #3253 ha nem foglalkozol vele, elviszik a gyámügyesek...