no-warez.gif
  • Flora2
    Hát hogy mondjam, akinek nincs problémája azzal, ahogy alapból megy gyárilag a játékmenet, annak nem kell awesomemod. Én azért kezdtem el használni, mert én mindig több családdal játszom párhuzamosan, és idegesített, hogy a távollétemben a családjaim elköltöznek a házukból, összevissza gyerekeik születnek (főleg a szingliknek), meg összevissza szereznek be barátot/barátnőt maguknak. A többi városbelinél nem zavar, de annál az 5-6 háztartásnál, amelyekkel aktívan játszom, annál nagyon zavart.

Az AM lehetővé teszi, hogy térképen kijelöld azokat a háztartásokat, amiket ki akarsz venni ezekből a változásokból ("make sacred"). Ezek védetté válnak, csak akkor költöznek, vagy lesz gyerekük, vagy cserélnek állást, ha te mondod nekik. Az egész sztorimódot is felülírja az AM, sokkal "logikusabb" lesz. Nekem pl. nincs tele a nagyvárosom vámpírokkal, mert az AM-el nem szaporodnak maguktól (csak ha én magam akarom, hogy harapjanak). Az AM-el csak azok a simek házasodnak össze maguktól, akik között eleve magas jóbaráti viszony volt; gyerekük is csak azoknak lesz, akiknek a házában van gyerekágy (amit te betehetsz). Sokkal kevesebb a véletlenszerű esemény, nagyobb a kontrollod a város felett.

Ezen kívül is van rengeteg dolog még benne, ami kézzel is ki-be kapcsolható; pl. nem tűnnek el az inventoryból a tárgyak meg a lelakatolt vágyak akkor, ha háztartást váltasz; nem tűnnek el a receptek, ha elolvassa őket; vagy egyszerűen sokkal kevesebb benne az útvonalkereső toporzékolás meg rinyálás, hogy nem találják az utat, ahova küldeni akarod őket... stb. stb.

De nagyon komolyan mondom, hogy csak az kezdjen el AM-el játszani, aki vállalja, hogy ezentúl mindig követni fogja a frissítéseit. Ha egyszercsak nem frissíted többet, vagy kiveszed, annak a mentésednek annyi, valószínűleg AM nélkül nem folytatható, kezdhetsz elölről egy másik várost...