• Requiem88
    nem ér annyit a római :)
    a rómaival úgy kell fejlődni hogy ugyebár békésen, csendesen, mert az egységei rohadt drágák. azaz kitelepülsz a térkép szélére (már ha eljutsz addig hogy kreálj három telepest, ugyebár a római fosztogatásra a legjobb célpont, mert egyáltalán nem valószínű hogy vannak egységei és nagyon jól termel. Nekem germánként a rómaiak voltak a kedvenc farmjaim) ahol van körülötted pár oázis és tolhatod a nyersanyagot nyugodtan. amíg viszont nem alapítatsz második falut háromféle módon védekezhetsz:
    1, kapásból addig csinálsz újregeket amíg olyan helyre nem rak ahol nincs senki
    2, diplomatikusan elintézed a dolgot (esetleg adót fizetsz de az szopás)
    3, sereget gyártasz és rohadtul lemaradsz
    4, telepakolod a falud rejtekhelyekkel aztán később szopsz vele amíg lebontogatod őket, mert éppencsak hogy annyi hely van amennyi kell, rejtekhely nélkül!
    Itt van például az én falum:

az egyetlen üres helyet a gyakorlótért számára tartogatom. nincs rejtekhelyem.
    a rómaiak bónusza, a dupla építkezés, el fogja veszíteni értékét, akárcsak a gallok csapdái és a germánok fosztóbónusza.
    Én is gondoltam rá hogy római leszek, de a római ilyen általános nép... azaz nincsen semmire specifikálva, minden egysége mindenre jó (na jó egy kicsit túloztam, de lényeg a lényeg: gyenge. :D)
    vagy csak hogy az eredményeket nézzük: nézd meg hány gall, germán és római van az élmezőnyben. biztos vagyok benne hogy a rómaiak vannak a legkevesebben.