7029
  • Requiem88
    minek az neked?
  • netcool
    szevasztok !
    csak egy kérdés.
    nem tudja valaki a szerverek IP címét?:)
    aki tudja mondja már meg vagy küldjön egy üzit a [email protected]!

thx
  • Requiem88
    remélem is ;)
    s4-en ugyanis velük leszek
  • uwu
    Nem azét, hogy menőzek, de én megmondtam, hogy a gall, a legjobb nép.
  • Requiem88
    fejlesztgetem én, amikor sereget gyártok közben meg a búza azért... :)
  • sweech
    majd később meglátod, hogy kell belőle annyi
  • Requiem88
    a búza nem baj ha nem jön olyan szinten mint a többi, úgysem kell belőle annyi...
    nekem sosem jött egyenlően...
  • John Cena
    nekm szerencsére most midnne egyenlő!!!
  • Requiem88
    mert a nagy nyersanyagtermelésfejlesztés mellett elfelejtetted fejleszteni a búzát. öreg hiba...
  • Cat 02 #3294
    mert el kell tartani az embereid
  • vass17
    Sztetek miért terem csak 2 búza óránként, miközben több búzafarmom is van..? egy kép róla:
  • Requiem88
    ...és akár hiszitek, akár nem, ő szopta meg jobban.
    Én pillanatokon belül pótolni tudom a veszteségeimet, neki ez napokba fog telni :))
    Hát még mennyi nyersanyagba... :D
  • uwu
    Én nem momdtam, hogy akadémia helyett kell.
    De ha van 20-as akadémiád, és kell a kultúra, és van még hely a faluba, akövetség is jól jön.
    Nekem csak 1 követségem van. de felépítettem 16-ra, hogy jöjjön belőle az áldás.
  • gabo91
    ezzel nem értek egyet...
    ugyis lessz akadémiája, inkább tolja fel 10-es szintre akkor többre megy azzal...
    meg aztán minek a követség... klánba belépéshez kell csak. Ha lebontod is klántag maradsz, és betudsz nézni a ranglistárol vagy bárhonnan is a klánba
  • sweech
    elég egy faluba
  • Cat 02 #3288
    lol vas helyett vasérc van illetve építésnél ott az x/óra :)
  • uwu
    Ha kell a kultúrális pont akkor jó ha van, mert elég jól osztja, egyébként felesleges, később úgyis le kell bontani.
  • Cat 02 #3286
    új falba (2.) kell követség?
  • gabo91
    szerintem sok múlik az elhelyezkedésen... ehez szerencse kell...
    nem mindegy hogy eleve erős emberek közé tesz be kezdőként... meg aztán, menniy oázis van a közeledben és menniy farmolási lehetőség...
  • gabo91
    igen ebben igazad van...
    mindenki azthiszi ha a zéró ponthoz kerül akkor topp játékos lessz...
    persze első nap lehet, de hosszú távon...
    normál szerveren 70-80 körüli értékre kerülsz akkor már oázisra is pályázhatsz, jó farmokra, és talán 15-9 buzásra is. De még van rá lehetőséged hogy kitelepülj a pálya szélére.
  • MegaHarcos
    Nem is vagy tőlem mesze az s3-on sőt 1x be is néztél pár katonával hozzám.
    Gall még soha nem voltam így nem nagyon tudok véleményt alkotni.
    A római nekem normálon nem jön be,lehet speeden jó.Nekem a germán tetszik legjobban már megbántam hogy az s3-on római lettem.Az pedig teljesen igaz hogy sokat számít ki hova kerül.Ahoz a területhez kell jó taktikát kialakítani ahova a gép tesz,és akkor bárki a toppon lehet.+Kell hozá sok idő...
  • szurop
    Néhány óra múlva a szerver indulása után kell aktiválni a felhasználót és kész. A nagymenők az első pillanatban lépnek be, és középre kerülnek egy csoportba.
  • gabo91
    speed-en csak 319. :D

• uwu
    Csak azt lehe farmolni aki hagyja magát. Ha valaki egy csomó kezdő közé kerül, akkor jó sora lesz. Nagy szerencsém van ezen a szerveren, mivel körülöttem szinte senki sem tud játszani, aki tud az meg már törölt, vagy szövetséges
  • laslandes
    htx.
  • szurop
    Világcsodát lehet bontani?
    Vagy ott nincs is főépület?
  • sanyi150
    "hogyan lehet saját épületet lebontani?"

Legalább 10. szintű főépületetel kell rendelkezned az érintett faluban. Ez lehetővé teszi hogy bármit lebonts - persze csak szintenként (klüön-külön) lehet bontogatni.
  • Requiem88
    uwu, te az a bizonyos "toplistás-harmadik" uwu vagy? :)
    mire a rómaival összehozol egy fosztogató sereget a többieknek (legfőképpen a germánoknak) már régen van serege.
    Valljuk be, a legelején a germán a lagjobb: pillanatokon belül sereget gyárt és szarrá farmol mindenkit. én a környékemen egyetlen embert hagytam csak játszani, akivel szövetséget kötöttem mert kiérdemelte, mindneki aki krülöttem volt mára már vagy inaktív vagy törölte magát, pedig nagyon jó helyre csöppentem, a tömeg közepére... mostmár alig vannak, lefarmoltam mindenkit...
    a római falualapításnál tényleg jó, és a végjátékban is, valóban ő képviseli a legerősebb, legmeghatározóbb sereget... már ha eljut odáig
  • CSOki444
    hogyan lehet falut törölni??? töröltetni...
  • CSOki444
    mikorra várható s4 szerver??
  • laslandes
    hogyan lehet saját épületet lebontani?
  • gabo91
    szerintem változó egyéniség függő a dolog.
    nekem a római épitkezés végett jó.
    germán álitólag jó, mert lándzsásal véd, csatabárdal támad
    gall: ha védekező játékos vagy akkor velük legyél...
    phalanx olcsó, de piszkosul jól véd, és hamar potolható a sereg...
    teuton lovas pedig a gyalogos ellen jól vé és ahoz képest nem kajál sokat...

római: birodalmival támadni... testőr védni...
    épitkezési probléma mindenhol fent áll...
    ha hazamentem dobod fel képtek speed-es főfalumról...
    semmi féle agyagégető vagy vasöntödém sincs... felesleges épületre nincs helyem...
  • uwu
    Szerintem nincs igazad. Ha jó helyre kerülsz a rómaival is leget farmolni.
    A játék végén a rómaiak a leg keményebbek, új falu építésében is ők a legjobbak. És s csodát szinte mindíg rómaiak építik meg.
    A germánok a leggyengébb nép, csak akkor jó germánnak lenni, ha top 10-ben vagy.
    Én a galtokat szeretem, ezzel a legkönnyebb játszani. Az elején elég egy rejtekhely, aztán falanxal, csapdákkal fűszerezbe könnyű magad megvédeni.
    És ha van villámod még jobban lehet fosztogatni mint a germánnal. Háromszor akkora területet tudsz lefarmolni, és háromszor annyi támadást tudsz indítani mint a germánok.
  • Requiem88
    nem ér annyit a római :)
    a rómaival úgy kell fejlődni hogy ugyebár békésen, csendesen, mert az egységei rohadt drágák. azaz kitelepülsz a térkép szélére (már ha eljutsz addig hogy kreálj három telepest, ugyebár a római fosztogatásra a legjobb célpont, mert egyáltalán nem valószínű hogy vannak egységei és nagyon jól termel. Nekem germánként a rómaiak voltak a kedvenc farmjaim) ahol van körülötted pár oázis és tolhatod a nyersanyagot nyugodtan. amíg viszont nem alapítatsz második falut háromféle módon védekezhetsz:
    1, kapásból addig csinálsz újregeket amíg olyan helyre nem rak ahol nincs senki
    2, diplomatikusan elintézed a dolgot (esetleg adót fizetsz de az szopás)
    3, sereget gyártasz és rohadtul lemaradsz
    4, telepakolod a falud rejtekhelyekkel aztán később szopsz vele amíg lebontogatod őket, mert éppencsak hogy annyi hely van amennyi kell, rejtekhely nélkül!
    Itt van például az én falum:

az egyetlen üres helyet a gyakorlótért számára tartogatom. nincs rejtekhelyem.
    a rómaiak bónusza, a dupla építkezés, el fogja veszíteni értékét, akárcsak a gallok csapdái és a germánok fosztóbónusza.
    Én is gondoltam rá hogy római leszek, de a római ilyen általános nép... azaz nincsen semmire specifikálva, minden egysége mindenre jó (na jó egy kicsit túloztam, de lényeg a lényeg: gyenge. :D)
    vagy csak hogy az eredményeket nézzük: nézd meg hány gall, germán és római van az élmezőnyben. biztos vagyok benne hogy a rómaiak vannak a legkevesebben.
  • gabo91
    Épitkezet sokat...
    Lehet, hogy te normál szerveren elvagy 500-600 as falvakkal, ő inkább teleépiti, igy lessz 1000-1100-as a népesége, viszont 500-600 katonával kevesebet tarthat... mérlegelni kell...
    felesleges épületeket nem csinálok normálon...
    meg aztán épitkezésnél sem mindegy hogy mit csinálsz...
    neked van 20-as szintű követséged ad mondjuk 60népeséget... nekem helyette egy 20-as magtár van... ad mondjuk 30 népeséget...
    1 épitséi terület... de mégis több népeség...

• Cat 02 #3268
    rég = fél napja

gondolom akkor simán betámadja a falut telepessel megspékelve
  • Cat 02 #3267
    a falu már rég kész van... már építettem is oda
  • gabo91
    gondolom útban vannak oda a telepesek már.

Mindig is foglalkoztatott a kérdés, hogy valoyn mivan ha kiküldöm a telepeseket két perc mulva más is küldi... tudja ő is küldeni? ki veszi el a faluhelyet? stb...
  • gabo91
    csak nehogy én látogassalak meg...
    mi a neved játékban?
    pár hét? ne viccelj... pár nap...
  • Cat 02 #3264
    hm wtf, van új falu de nagy térképen csak falu jele van kiint de név meg ilyen nincs, ez normális?
    (nyersit se tudok küldeni)
    ilyen zöld a körvonla