BlackRose#28
Először is a "Nature" nem bulvárlap, ha nem tudod miről van szó, inkább halgass (egy 138 éve megjelenő világhírű tudományos folyóirat amelyre az évi előfizetés kb. 500 dollár, úgyhogy nem unatkozó háziasszonyok olvasák, főleg nem mert pl. jómagam is legalább 50%-át nem értem, pedig nem vagyok éppen buta ember).
Na de, hogy a baktériumokra feleljek, senki sem mondta, hogy a légkör alsó rétegeiben élnek, csak azt, hogy a mészkőben szaporodnak, tudod ha olvasnál valami komolyabb folyóiratokat és könyveket lehet, hogy a figyelmedet lekötötte volna már az a tény, hogy elég sok élőlény egy helyen szaporodik de teljesen másik környezetben él... az USA... nem tudom mennyire követed az USA sajtót, de kb. 1000x annyi hibát találnak saját magukban mint akárki más bennük is vagy magukban, persze nem az állam, hanem a független emberek, újságírók, szervezetek. Tudod az állam és főleg a kormány nem egyenlő a nemzettel, nem egyenlő a néppel és még véletlenül sem egyenlő az országal. Ott kb. nemzeti sport kritizálni mindent, többek között pl. az Iraqi háborút is, és nem csak most hanem már akkor is amikor még el sem kezdődött. Na nem védem a hülye Bush még hülyébb kormányát, de az USA nem Bush és nem is a kormány, a jelenlegi sem de akármelyik előbbi és remélem későbbi sem. Az a baj ma a világon, hogy a pártokat csak a hatalom érdekli - és amikor hatalomra kerülnek akkor a még nagyobb hatalom, nincs semmi amiért harcolnálnak, magasról leszarják a principális értékeket, és ez egyránt vonatkozik minden pártra, legyen az az USA-ban vagy a föld bármelyik országában. Különben a hatalom, az állam alapelve, hogy senki ne áljon az útjába, ezért minden erejével arra törekszik, hogy saját hatalmát növelje, mások jogait pedig csökkentse, mert hatalom és a jog... na ezt a két dolog nem tud egyszerre növekedni, ha egyik növekszik másik csökken. Szép álmokat és szerencsés életet.