• remark #15
    Tisztában vagyok azzal amit írsz, és egyetértünk minden pontjában.

    Amiben nem értünk egyet az az, hogy te nem tartod elképzelhetőnek hogy valakinek megérje 200 eurót áldozni a gépére azért hogy még pár évig menjenek a programok én meg igen. Én is inkabb erre hajlok, és nem hiszem hogy itt az ideje a komplett gépcserének, főleg hogy egyre kevesebbet játszok (öregszem vazze), így az ember jobban meggondolja azt ami régebben még egyértelműbb volt: hogy vajon megéri-e 800-1000 eurókat költeni digitális szórakoztatóelektronikára... Egyszerűen nem fog megtérülni a befektetett pénzt. Ha meg ma ráköltök 200 eurót, akkor még jó vagyok 1 évig, esetleg tovább. És lehet hogy utána már úgyis csak linuxra kell meg firefoxra a gép, arra meg jó ez is amin most írok, egy 1.1-es cerka...

    Úgyhogy szerintem az esztelen és minden racionalitást nelkülöző ragaszkodás az rám nem jellemző (legyen szó akár CPU-ról, akár GPU-ról, akár OS-ről), így ezt a részét hagyjuk is. (Nem is értem miért írtál ilyet a regálásodba.) Viszont nem szeretek olyasmire pénzt költeni amit nem használok ki.

    A fejlődés visszatartásáról pedig azt gondolom, hogy válaszhatok: nem költök se kártyára, se új játékra, így néhány cégnek ennyivel kevesebb pénze lesz kifejleszteni számodra (meg agp lol barátunk számára) a csúcstechnikát, vagy... veszek egy olcsóbb kártyát, meg pár játékot, és akkor talán mindenki jól jár, még te is. Tudod: mindenki pont annyival járul hozzá a fejlődeshez, amennyivel kell. Se többel, se kevesebbel.

    BMW-t is a hármas széria tartja el, és a Mercedes-t a C osztály, ahogy egy ország is a középosztályra támaszkodik.