Elgondolkodtató matematikai, logikai feladatok, feladványok
  • qetuol
    az igaz h tudták h van a faluban hűtlen asszony, de a gondolatmenet szerint amikor addig vezetjük vissza a láncot, amíg csak 1 hűtlen asszony van, ahhoz kell ez a feltétel.

szerintem ez az egyetlen megoldás.

"csak elhatározás (t=0 időpillanat) kell a férfiak részéről, hogy megtudják az ő feleségük hű-e."
    elhatározás? =D az biztos. egyébként milyen t=0?

"-ha jól értem azt akartad megfogalmazni, hogy ha addig nem folytottak patakba senkit, akkor (ahány hűtlent látsz minusz egy)-edik napon viszed a feleségedet. és megszámolod hányan vannak még a parton és ha megfelelő számú(?) menyecske van, akkor löktök.
    szerintem ezt így nem írtad le."
    mert nem így van. Ha N HA-t látok, akkor tudom h az Nedik nap-on mindegyiket bedobják a folyóba. Ha nem, akkor az én csajom is hűtlen, és az N+1 edik napon megyünk a folyohoz immár N+1-en.

tényleg szerintem elég érthetéoen leírtam, még aquli is megértette =D

"-ha nem viszed ki minden reggel az asszonyt, akkor honnan tudod, hogy más ugyanannyit számolt mint te?"
    nem értem mért kéne kivinni mindig az asszonyt. elég ha tudom h más mikor vitte ki a sajátját megmártóztatni. Egyébként ilyen logokai feladatoknál feltétel, h mindenki egyformán jó logikus legyen, tehát minden ffi egyformán jól gondolkodik.