Elgondolkodtató matematikai, logikai feladatok, feladványok
-
Hú a Csalafalvás az tetszik :). Tegnap egész este agyaltam rajta, míg rájöttem.
Viszont a "És miféle információt adott a vándor a férjeknek?" kérdésre (amit amúgy más helyeken külön feladatként szoktak specifikálni), nem tudtam értelmes választ adni. A kérdés egy részletesebb megfogalmazása:
"Ez a feladat csak azoknak szól, akik az előzőt már megoldották.(magát a Csalafalvás feladatot)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Remélhetőleg azt a megoldást kaptad az előző példára, hogy a faluban minden asszony hűtlen volt, és erre minden férj a 99. reggel eseménytelenségét követően jött rá, így a 100. hajnalon minden asszonynak volt szerencséje megmártózni a patakban.
A nagy kérdés ezek után az, hogy mi a vándor szerepe. Ha ugyanis minden asszony hűtlen, akkor minden férfi tömérdek hűtlen asszonyt lát maga körül, vagyis a vándor senki számára nem mondott semmi újat, egy olyan tényt mondott, amit régóta minden férfi tudott. Akkor mégis hogyan lehet, hogy ezzel a semmitmondó kijelentéssel beindított egy folyamatot, amely 100 nap múlva a patak 100-szori csobbanásához vezetett?"
Valaki tud választ erre?