kvp#67
A floppy tenyleg elavult, de sajnos bios tamogatas hianyaban semmi nem tudja tokeletesen kivaltani. (legfeljebb az ata adapteres flash) A mai legtobb bios meg mindig olyan, hogy a merevlemezek kivetelevel csak operacios renszert lehet inditani, sima lemezkent egyik uj adattarolot sem latja. Igy nagyon nehez barmit is csinalni, pl. hiaba tudom felrakni usb-s meghajtora a dos-t vagy valamilyen oprendszer nelkuli segedprogramot (pl. disk editor) ha a bios-ban nincs hozza driver. A floppy meg a regi ibm pc szabvany resze volt, ezert mind hardver, mind bios szinten szabvanyos. Mutasson nekem valaki egy szabvanyos videokartyat, ami bios-bol tudja a 3d gyorsitast. (pedig vesa szabvany van ra, csak soha senki nem tartotta be) A pc kezd egyre inkabb egy nem szabvanyos, zart platformma valni.
Egyebkent nekem van floppy az osszes gepemben. Az egyikben csak egy 3.5-os irasvedett floppy van az operacios rendszerrel. (ez egy sajat keszitesu tuzfal)
A jovo: olcso, kis meretu, eldobhato usb-s flash memoriak, 10-es csomagban felragaszthato cimkevel (vagy epapirral) :-)