Bezárják az Iskolámat!
-
Zóanagyvarázsló #67 Az én kommentem azért egyoldalú, mert én csak a saját véleményemet írtam le... ugye milyen meglepő...
Egy egyoldalú vélemény mitől racionális?
Ha valaki szóról-szóra ugyanazt mondja vissza, mint a hivatalos források, az gyanús. Persze lehet, Te vagy Hiller István vagy maga a miniszterelnök úr :)
Nem elsősorban az ellenzéki véleményekre gondoltam, hanem a közoktatás helyzetére, szakmai véleményekre. Persze ezekre a kormány sem kíváncsi. Nagy társadalmi átalakulást nagyobb közmegegyezéssel ildomos csinálni. Az oktrojált átalakulás nem reform, itt többéves tervezésre, megegyezésre lenne szükség. Még mindig lehetne jelentős bevételi forrásokat találni, államcsődtől még messze vagyunk, azért kell gyorsan hozzányúlni az oktatáshoz, hogy mihamarabb lehessen euro. A konvergencia terv, illetve a monetáris unió eszköz helyett cél lett. Én úgy látom, hogy az oktatási rendszerünk már jeleneleg is több sebből vérzik, a hirtelen radikális változtatás többet árt, mint használ. Számomra a leendő gyermekeim oktatása fontosabb, mint, hogy négy évvel előbb legyen euró, ebből kovácsolva politikai tőkét itthon és külföldön.