• lee56
    #79
    Amit írsz az már azért egy sokkal fejlettebb katonai megoldás, és az még picit távolabb van, nyilván nem ez az alapkoncepciójuk a szingapuriaknak sem egyenlőre. Gondolom kézenálva ugrálva örülnek majd annak is, ha egy darab önállóan mozgó, tájékozódó, célt felismerő, és elpusztitani/megbénítani képes robotot látnak majd, a pályázat végén. Egyenlőre mégis a leg egyszerübb megoldás (persze ez is elég bonyolult még manapság) ha minden funkciót integrálnak a robotba, ami a feladata végrehajtásához szükséges, és pont ez lesz a gyenge pontja is, amint azt leírtam pár hsz-el lejebb.

    "ezért a robotok tömeges bevetése sokkal hatékonyabb lehet mintha csak egy-egy übersoldat menne mindenhova." - ez kétségtelen, csak unreális egyenlőre (mind költségek, mind fejlesztések, mind jobb technológiák hiányában), ugylátszik nem én állok sci-fi hatás alatt :))

    "A környék előre "bekamerázása"" viszont abban az értelemben megoldható jelenleg is, hogy mivel terroristák ellen lenne városi bevetésre, elméletileg bizonyos szinten ellenőrizhető környezetről van szó, igy már lehetséges lehet az előre rögzített célokra reagáló robot, érzékelőmentesen. :)