"De ha figyelembe vesszuk, hogy a legujabb MacOS is unix alapu... csak kar hogy nem fut el akarmilyen rendszeren."
Ne hasonlítsuk már a kettőt egymáshoz. A Linux fel van dobva egy sima GUI-val, az OSX meg egy fullos betonstabil multimédiás oprendszer, ami felhasználóbarátabb, mint a Win.
"es mondjuk ahelyett hogy elolvasna egy 2 oldalas manualt, es egy halom jo dolgot megtanulna belole (es utana esetleg tudná is hogy mit csinal), ha van GUI, akkor sokszor inkabb nekiall gombokat nyomkodni, es megprobalja on-the-fly kitalalni hogy hogyan is mukodik a program."
Én Windowsban soha nem olvastam semmilyen manualt, se súgót és mégis saját magamtól elértem, hogy viszonylag jól értek hozzá. Ha egy új programot használok, már 1-2 perc múlva egyértelmű az egész, még ha nem magyar akkor is.
De arra se időm, se kedvem, hogy naponta órákat szarakodjak Linux alatt olyan dolgokkal, ami Win alatt 3 kattintás, és fél napokat Google-zzak, hogy valamire megtaláljam a választ.
Annyira nem is gáz, amennyire divat szidni, komolyabb vírusom még sose volt, pedig nem vagyok tele minden védelemmel, a gépem teljesítménye nem is igazán tudná ezt biztosítani, az a pár bug meg jelentéktelen, már hozzászoktam.