Theodora#12
Én sem értem, hogy mit sírnak ezek a cégek... Ha nem az előbb-utőbb kényszerű upgrade kicsengetését, de mint kiderült azért ezt még el lehet húzni 2014-ig.
"... valós választási lehetőség hiánya lesz ..."
Tessék, csak tessék! Akkor tessék csinálni! A PDF, a Flash és még ki tudja mi minden furcsamód nem az MS konyhájáról került elő, mégse sírt eddig senki, hogy nincs igazi választási lehetőség. Most, hogy lett, hírtelen beindult a piacféltés, ami természetesen érthető.
Nézzük csak, ki mit félt (persze ez csak találgatás):
IBM: DB2 - MSSQL
Nokia: ??? Nem sikerült megírni a Nokia Suit-ot Vistára :-); SMS küldés
Sun: Java - .NET, Solaris - SuSe
Adobe: PDF - XAML???
Oracle: Oracle - MSSQL
Red Hat: SuSe
VMWare (nincs a listán): VMWare - VirtualPC
- MSSQL: Business Contact Manager-nek is ez kell, és biztos lesz még néhány program ami erre fog épülni. Megoldás: Betartott SQL szabvány.
- SuSe: Ez van, azért biztosan a többi Linux disztribúció is fog futni majd a VirtualPC2007-en max. nem lesz hozzá eszközkezlő.
- VirtualPC: A MS csak kullog a VMWare után, de az ingyenes futattót ő kényszerített ki. Plusz a MSVPC-nél licenszelési előnyök vannak Enterprise és DataCenter használata esetén.
- .NET: Előretelepített .NET3 (sok helyen kikötés, hogy ne kelljen telepíteni plusz dolgokat), ez meg ott lesz ráadásul a windows része. Akik ott volt a .NET3 bemutatón a Lurdy-ban az láthatta, hogy a jövőben milyen funkcionalitású programok fognak megjelenni, és mindez pick-pack "összedobható". pl: Komponensek a tab fülön.
- XAML: Vektorgrafikus leírónyelv. A DirectX kihasználásához kellett. (Ez utóbbit félve írom le, mert bizonytalan vagyok benne.)