hibák - problémák a középiskolákban, felsőoktatásban
  • gulyasandras
    #123
    „A konzervatív külső vonja el a legkevésbé a figyelmet arról, amit mondunk” – mondja Görög Ibolya protokollszakértő, aki szerint elengedhetetlen, hogy a vizsgákra rendesen felöltözzenek a diákok. „Ezzel önmagukra is hatnak, mert az ember máshogy beszél, ha megadja a módját. A ruha visszahat ránk”. A vizsgaidőszakra és a különböző ceremóniákra kötelező visszafogottság azonban az egyetem dolgozóira, és legfőképp tanárokra a hétköznapokban is vonatkozik a szakértő szerint: „ők a tudást képviselik, ha egy férfi tanár pólóban és bermudában áll a katedrára, akkor ne csodálkozzon, ha nem veszik komolyan, nem figyelnek az órájára”.

    -------------------------------------

    Érdekes, nekem több tantárgyat (fizika, neurális hálók, digitális technika, szabályozástechnika stb., sőt még a jogtörténet szemináriumok is eszembe ötlenek) is alulöltözve tanítottak, de nem emlékszem, hogy bármelyik oktatót az öltözködése miatt minősítettük volna.

    Egyedül akkor nem tudsz figyelni, ha nincs mire: „ööööööööööööööööööööööööööööööööööizéööööööööööööööööööööööööööhátháthátööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööömitisakartammondaniöööööööööööööööööööööööizéizéhát”