hibák - problémák a középiskolákban, felsőoktatásban
  • polarka
    #105
    "Szerveztünk ingyenes ismeretterjesztő előadásokat (fizika, matek, csillagászat, irodalom stb.)"
    Én neten és TV-ben rengeteget nézek. Ha van online felvétel és hallhatok érdekességet benne, akkor hajrá. Még bűvészmutatványokat is youtube-ról nézem. Annyi a szerencsém, h jól megtanultam angolul és ki tudnak szolgálni nyugatról. Mert idehaza ennyiféle igényes műsor, honlap, tankönyv soha sem lesz. Túl kicsi a populáció hozzá az utópisztikus társadalomra meg várhatunk...
    Megjegyzem itt még abban is megnyilvánul a műveletlenség, h mindent szinkronizálnak, ahelyett, h feliratoznának és ezzel is segítenék nyelvtanulást.

    "Panaszkodik benne (jaj, egyre hülyébbek a hallgatók, a gimnáziumi oktatás egy katasztrófa stb.), de az nem jutott az eszébe, hogy valamit lépni is kellene. 50 év alatt nem tett semmit sem."
    Erről egyik egyetemi tanárom jutott eszembe... Ő is ilyen. Sosem értettem, h mit hitt, miért ment az egyetemre tanítani? Ha a társadalomban a színvonalat kívánná növelni, akkor azt a közoktatásban teheti és az pedig általános és középiskola. Legjobban a középiskolában tehetne az általános műveletlenség ellen.
    Ilyen az élet. Mindig vmit vmiért. Ő többet keres így (azzal sem elégedett), de kevesebb befolyással lehet a fiatalokra.

    Egyébként nekem mindig jól ment mások oktatása, valszeg mégsem leszek tanár, mert nem fizetik meg és nem is tisztelik meg. De ki tudja még mit hoz a jövő... :D