gyozo#12
Én már évek óta figyelem ez a Blue-Ray, HDTV agonizálást, de komolyan szánalmas, amit látok. Lehet, hogy hülya vagyok, de én a következőképpen látom:
1. Évekkel ezelőtt kellett volna egy olyan háttértároló, amire le lehetne menteni. Szerintem már a DVD megjelenésnél is nevetséges volt a 4,7G, a mai 500G-s merevlemezek korában meg még nevetségesebb.
2. Már vagy három év ki lehett volna hozni a piacra a 20G-s tárolókapacítással bíró Bleu-Ray lemezt. Nem hozták ki, nehogy más a paraszt csak úgy snasz módón adattárolásra használjon egy adatárolót. Mit csinálnak? Kitalálnak hozzás egy új videó szabványt.
3. Már rég lehetne adatot tárolni, de nem, ez sem elég, kell egy konkurencia. Nehogy már a paraszt ne legyen bezavarva, mint maci a málnásba, hogy tudja mit is kell kérni az üzletbe, amikor az árlistákat gyűrögeti a pufók ujjacskái között. Legyen HDTV, ami már önmagában baromság, mert ugyanaz, mint a Blue-Ray, csak szinte szó szerint pepitában.
4. Dúl a formátumháború. Na mi legyen. A sok marketinges ott izzad, hogy hogyan lehet eladni az ugyanolyan költséggel előállított meghajtót tízszeres áron. Végre megvan, tuti másolásvédelem, paraszt még mindig belefullad az adataiba, de nem baj.
5. Megjelenés pillantában feltörik, amit bármelyik 8 éves prognosztizált volna, ha behívják valamelyik CEO helyett a vezetőségi ülésre, miközben békésen szűrcsölgeti a forrócsokiját.
Ezek után mi van? Beindul a rinya a nagyvállalatoknál. Jújj, anyú, kikerülték a másolásvédelmemet. Ez nem ér, anyú, anyú!!!