• wanek
    #10
    Nem vagyok zseni. De a kamut jó érzékkel felismerem.
    Egy ilyen kamugéppel miről lehetne szerinted beszélni?
    Ha meg olyan okos voltál, hogy engem fikázz, akkor válaszolj az alábbiakra. De te válaszolj, ha már fikázni tudsz, ne más. Ha pedig nem tudsz válaszolni, akkor minimum bocsánatot kérjél.

    1. "A professzor azonban olyannyira lecsökkentette a fény erejét, hogy mindössze egyetlen foton jutott át." - ezt hogyan is csinálta és miért olyan biztos benne, hogy csak 1 foton jutott át? Mivel mérte ki, hogy csak 1 foton?

    2. "A fényimpulzus ezek után belépett a fentebb említett 10 centis, 100 Celsius fokos cézium gázt tartalmazó cellába, ahol lelassították és besűrítették, így biztosítva helyet számos hasonló társának." - 1 fotonról volt szó! Akkor miféle társaknak kellett helyet biztosítani? Honnan tudák, hogy lelassították? Mit sűrítettek be?

    3. "sikerült megőrizni a jel integritását" - egy foton integritását? Hogyan van 1 fotonnak integritása?

    4. "melyeket eredeti hosszuk 1%-ára tudtak összetömöríteni" - Egy fotonnak van hossza? És még össze is tömörítették? MEGALOL!

    5. "egy kép adatai egyetlen fotonba sűrítve elraktározhatók, és adatvesztés nélkül vissza is nyerhetők" - hogyan nyerték vissza? Arról egy árva szó sincs.

    6. "A technikával száz ilyen impulzus illeszthető be egy apró, 10 centis cellába" - a 10 centi az most hossz, szélesség, mélység, vagy mi? És miért csak 100 impulzus?