• dez
    #53
    "így igaz, de a HD-hoz a procin kívül még egy csomó más is elkell, ideértve a jó vidkarit kimenetellel, ami támogatja a szabványt, hddvd vagy blueray, esetleg óriás disk, ha (le)tölteni akarod a tartalmakat, de nem árt egy kultúrált kijelző is ami támogatja az adott felbontást, és élvezhető minőségben adja vissza. Egymondatban, aki a c2d ára miatt rinyál, annak bizony divx (esetleg dvd) filmeken jár az esze, nem hd tartalmakon."

    Ez egy nagy tévedés.
    1. Nem csak HD DVD-n és BrD-n lehet hozzájutni HD-s tartalmakhoz.
    2. 720p-s filmek h.264 és hasonló kódolással 1,5m alatti képernyőn való megtekintésre elfogadható minőségben ráférnek egy DVD5-re.
    3. Ugyanez 1080p-vel, 2m körüli képnél: DVD9, vagy 2 DVD5.
    4. Így nem kell hozzá HDCP.
    5. 720p-hez éppen elég egy 17"-es LCD (na nem 3m-ről nézve).
    6. Igazából 1080p-hez is elég általában a 17", mivel a 720p-s erősen szélesvásznú filmek eléggé keskenyek.
    7. De ma már nem ritkák a 20+"-es LCD-k sem.
    8. Sőt még a 32"-es LCD-TV-k sem, 720(+)p-s bontással
    9. Ez így elmegy egy A64-en, átlagos videokártyával.
    (720p=1280x720, illetve "szélesvásznúbban" kevesebb sor; 1080p=1920x1080, illetve "szélesvásznúbban" szintén kevesebb sor)

    "fejlesztő, gondolom nem sokat vacakolnak a fizetése körül, ha szükségük van az emberre, én végsősoron örülök, hogy valakinek van elfogadhatóbb keresete is. Erre felé sajnos nem igen jellemző. Az meg nem bûn, ha az emberünk szereti az új hardware-t, van aki kocsikat cserél évente, van aki csak elveri a városban a "havit", millió 1 módon szórakozhatunk, ha ő PC-s játékokkal teszi és élvezi, miért kellene jobban haragudnunk rá mint akármelyik másik embertársunkra?"

    Na ja, de pl. nem kellene vele egyfolytában kérkedni, mert az már nem szép dolog. (Én is kérkedhetnék, meg mások is, de nem tesszük.) De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy annyi pénze talán neki sincs, hogy pazarolja.