• Morden23
    "A lényeg hogy nem csak azzal lehet távolabbra helyezni a célközönséget hogy ne Diablo hanem Starcraft, hanem azzal is, hogy ne MMORPG hanem valami MMOmás."

Tény. Ugyanezt mondom én is.

"SW Galaxiestől jobb név nemigen lesz a Stargate se. "

Ez mondjuk nem igaz. Az SW név egy konkét "márka", ameddig a Stargate egy jelenség is. Ez egyetlen dologgal magyarázható: az SW rajongói tábora passzív, az egyre ritkábban megjelenő regényekre, a gyakorlatilag rolót lehúzott (és önmagát az utóbbi néhány évben PC-n a sárga földig legyalázó) LucasArts-ra, egy nagyon leszerepelt szerepjátékra épülhetne, de ehelyett tulajdonképpen csak a 6 film (mára megkopott) varázsa van.
    Az SG viszont egy aktív rajongótáborral rendelkező jelenség.

Ezzel persze nem azt mondom, hogy az SW-fanok tábora kicsi, csak éppen sokkal elkötelezettebb, sokkal kevésbé "átlagpolgári", mint az SG-é (ilyen tekintetben leginkább a Star Trek az SW párja), és ez egy ilyen játéknál nem mindegy. Az SW már lefutott ügy (ha csinálnak sorozatot, azzal esetleg lehet még kezdeni valamit).

"az se blizz fejlesztés, ezért garancia nincs rá."

Hát azért a Blizzardban sem bíznék olyan meredten, tulajdonképpen az utóbbi két évben (publikusan) lófaszt nem csináltak WoW-on kívül. A játékok "jósága" meg ízlés és hozzáállás kérdése, az RTS-eiket szerettem nagyon is, de a Diablónál unalmasabb programmal életemben nem játszottam. A WoW-ról meg ismered a véleményemet, nekem a játék maga (rajongó- és játékostábor nélkül) nem igazán jön be (mint egyszer mondtam, olyan a WoW olyan MMMORPG-ben, mint a Blade a vámpírfilmek között - ezzel nem akarok senkit megbántani, de szerintem 100 sornál jobban leírja, hogy mit gondolok, és így hatékonyabb).

"Gyakorlatilag a kérdés feltehető úgy is, hogy ha a kockák élvezték eddig a WoW-ot, akkor miért adtak a BCben a casualoknak több lehetőséget (sok apró insta, általában véve a casual és HC felszerelés szintje közötti különbség csökkentése)? Azért mert kevesebb került, mint amit hoz."

Feltételezem azért, hogy megragadják az olyan embereket is, akik "félénkebben" kezdenek neki a WoW-ozásnak, és a BC-vel kezdenek. Egyszeri embernek mindentől elmegy a kedve (főleg a havi fizetéstől), ha fellép, és a játék minden, csak az nem, ami az ő kezdő igényeit kiszolgálja. Arról nem is beszélve, hogy kell az újdonság, de ez gondolom, evidens.