• halgatyó
    Az, hogy az allergiát a sok "szemét" okozza, tipikus okoskodás. Engem azért zavar, mert túlságosan egyhangúan nyomják az agyunkba, és erre hivatkozva egy sor ge**séget erőszakolnak ránk már pár évtizede, amelyek egy fikarcnyit se segítenek a problémán.

Engem az zavar, hogy az alternatív lehetőségeket meg se vizsgálják. Persze ha kiderülne hogy tényleg lassú-csendes virus okozza, arra hivatkozva nem lehetne tovább hülyíteni minket, és tovább redukálni az életminőségünket.

"ami gyorsan terjed az akut is kell hogy legyen"
    Értem, hogy mire gondolsz. A virus csak az élő szervezetben tud szaporodni, és a továbbfertőzés akkor valószínű, ha már elég sok virus van. Ezért a mondatodat így pontosítanám: ami gyorsan terjed, annak gyorsan kell szaporodnia, erős fertőzőképességgel kell rendelkeznie (kis számú virus is tudjon fertőzni, szélsőséges helyzetben egyetlen darab), és igen életképesnek kell lennie környezeti körülmények között.

Ha a virus által okozott tünetek nem túl jellemzőek, alig észrevehetőek, akkor a megfertőződés időpontját nem nagyon lehet utólag megállapítani. Lehet hogy évekkel azelőtt történt.