• Epikurosz
    #344
    Nem teszek én sem mindenkit egy kupacba, de már tele van a tököm a Nyugat állandó önostorozásával. Szavamra mondom, reinkarnálódtak a flagellánsok, a génjük visszaüt, újra támad!!!! Riadó!! :-)

    Csodálatos kultúrát hoztunk létre, amelyet mindenki próbál utánozni. A japánok a XX. század fordulója körül fényképezőgépekkel járták Nyugat-Európát és Észak-Amerikát, mindent megfigyeltek, kémkedtek ezerrel. Ma is mi vagyunk azok, akik újat tudunk teremteni, a kínaiak is egyebet sem csinálnak, mint koppintanak, lopnak, hogy aztán olcsón, rosszabb minőségben rádsózzák a saját találmányod.

    Az arabokkal az a bajom, hogy az a viszonylagos jólét, amelyet megteremtettünk nekik nem alapul az ő munkájukon, tudásukon, fejlődésükön. Az olajmilliárdokat nem is tudták hasznosítani rendesen, sem az oktatásukba, sem a kultúrális fejlődésbe, sem kutatásba nem fektettek pénzt. Szállodákat építenek, luxuscikkeket vesznek, meg fegyvert. Az, hogy új, kifinomultabb minőséget produkáljanak, meg sem fordul a fejükben. lehet itt példálózni a középkorral, amikor ők őrizték meg az ókori görög és római kultúra töredékeit, lepergett róluk, mint a falrahányt borsó. Csak azt nem tudom, hogy mit fognak csinálni, ha már nem lesz többé szükségünk az olajukra...
    A zsidókkal más a helyzet: ők végigcsavarogtak minden hatalmi központot, mindenkitől loptak valamit, általában az értékeset. Európa rájuk nyomta bélyegét, ezzel magyarázható az izraeli állam demokratikusabb berendezkedése, az élhetőbb környezet.