No, első ránézésre tetszetős. A fifa 2007-hez képest sokkal pörgösebbnek érzem az egészet. Sok újítás játékvezérlés terén nincsen, csak a lejebb megemlített villám szabadok és bedobások. Szokni kell de hamar belejön az ember.
A menü igényes, könnyedén ki lehet igazodni.. bár bevallom elöször magyar szöveget kerestem és hidegzuhanyként ért, hogy angol :D
De a kommentár még így is jó, persze nem árt beszélni a nyelvet :D
A csapattaktik képernyő is könnyedén kezelhető, nem is nagyon lehetne mit változtatni rajta :P
Karier mód nekem igy a 07 után elöször furcsának tünik, de végül is itt sem lehet nagyon eltévedni :P
Tetszenek a kiírások, amiket egy-egy meccs elött és után lehet olvasgatni!
Számomra hangulatilag két nagy újdonság szerepel eddig a játékban, nem tudom eddig volt e már ilyen, a 07-ben biztos nem. Az egyik az az edző karaktere. Elöször bejön egy ablak, ahol megalkothatjuk a kinézetét, tetőtől talpig:
És hogy miért kell felöltöztetni (nem mintha sok választék lenne, az sajnos nagyon szegény :S). Hát mert a bevillanásoknál nem csak a játékosainkat láttjuk örülni vagy mérgelődni, hanem az edzőt, magunkat látthatjuk hol kezet tördelni, hol mérgesen mutogatni, hol pedig feltartott kézzel ugrálni a kispadok elött. Nagyon nagyot dobb a hangulaton :D
A játéktér mit sem változott, mozgás közben kicsit furcsábbnak tünik mint a 07.. ezt majd mindenki eldönti maga
Ami viszont megint csak újdonság, az a felugró ablakok, az átfedések. Mintha a TV-ben néznénk az egészet. Piszok jó lett :)
A játékvezető is szerepet kapott, még külön bemutatást is megérdemel ezentúl. :P
A játék grafikájával egyelőre nincs bajom. Közepes gépem van, 1024-es felbontásban max grafikával nálam igy néz ki:
de hát ez ugyis gépfüggő.
Szóval igy első kostólásra nekem nagyon is bejött. Majd egy napi játék után tudok mondani végleges és részletesebb véleményt is :D