carville#32
- Figyu, én vehettem volna 5db duplarétegű üres DVD-t is a 10 darab egyrétegű helyett, akkor az kevesebb lemezen tárolna több adatot, csak épp nem 2x drágább a duplarétegű lemez, hanem még annál is drágább. Ezekután a HD-DVD/BR esetében is én elég valószínűnek tartom hogy így lesz az árszabás technikai okokból, és a 6 rétegű lemez nem csupán 6x lesz drágább. Akkor meg a végén kiderül, hogy jobban megéri HD-DVDkre adatokat rögzíteni.
- A filmiparban más a helyzet, de ott meg senki se fog ilyen baromi sok réteggel b***akodni, a már megjelent filmek felbontása a standard HD filmekben, és így is marad, nekik holt mindegy hogy kitalálnak-e még 12133 rétegű lemezt is vagy sem.
- Az Xbox 360-ban nincs beépített HD-DVD lejátszó.
- Meg mi az hogy a HD-DVD sérülékenyebb a sok réteg miatt? Az is egyrétegű alapból...
- Édesanyám meg a mai napig nem tudja mégis mi a különbség a CD és a DVD között, mind akettő ugyanúgy néz ki 'oszt kész számára el van rendezve... És amíg a magyar TV-kben olyat olvasol hogy "Blu-Ray DVD" meg megmutatják az alacsony felbontású adásukon keresztül hogy mi a különbség a DVD és a "Blu Ray DVD" között, addig ne várd hogy mindenki úgy fog születni, hogy a BR-re több fér rá mint a HD-DVDre akkor olyan kell nekem. A laikusoknak (akik többségben vannak) igenis fogalmuk sincs hogy mégis mi a francról beszélsz, és miután nagy nehezen sikerült megjegyezniük azt hogy DVD, és kezdenek ismerkedni a HDTV-vel, akkor elég valószínű hogy a HD-DVDt fogja összekapcsolni a HDTV-vel, és nem a tök ismeretlen Blu-Rayt, amiről azt se tudja mi fán terem.
A végső döntést pedig a vásárlók fogják meghozni, a cégek csak az alternatívákat ajánlják.