• Epikurosz
    "A klímaváltozásnak rengeteg oka lehet. Nem teljesen bizonyított,hogy a Szén-dioxid miatt van a felmelegedés.Lehet ez természetes jelenség is."

igenis bizonyított, hogy a magas légköri széndioxid koncentráció növeli az üvegházhatást. Akár ki is próbálhatod otthon. Kísérletezz.

"Geológiailag jelenleg jégkorszak van,hiszen a definíció szerint,a jégkorszak egyenlő a tartós sarki jégsapkák jelenlétével."

Te még nem láttál jégkorszakot, fiam. Az nem ilyen piszlicsáré, mint ami most van.

"Ennek okai lehetnek pl. egy 250 millió évente bekökvetkező folyamat,mégpedig az,hogy a naprendszer átmegy a tejútrendszer galaxis "karjain",ami ugye tartalmaz kozmiuks port.Ettől a napállandó csökken -> hideg lesz.Tehát elméletben lehetséges az,hogy most jövünk ki ebből a kozmikus porból és ezért is melegszünk."

Erre én is gondoltam, de hogy is van ez? A galaxisunk nem együtt forog, karostól, magostól? Minden áll, csak a Föld futkos körbe?
    Különben, a szupernova robbanások nyomán kilökődő porfelhők eljutnak hozzánk, de most erről nincs szó (250 millió éve volt ilyen, ki is pusztult a szárazföldi élőlények 90%-a).

"A túlzott felmelegedés csak emberi szemmel drámai.Van olyan élőlény akinek ez kedvez is."

Na, ja. A Föld őskorában biztos, hogy melegebb volt itt, de én nem kívánom vissza azt a korszakot.