• davos80
    Te szerintem még a Bacsák-Milankovics elméletet is megcáfolnád(ha egyáltalán ismered),erre nem tudok mit mondani.
    Nekem a fő problémám,hogy ez ezzel a témakörrel foglalkozó,ebben a szakmában kutató ember munkáját próbálod cáfolni.Ráadásul úgy,hogy nem ezzel foglalkozol.
    Téged szar doktorok tanítottak saját bevallásod szerint,valószínűleg egy szae egyetemen.
    De ez nem általános.
    Attól még engem nem szarok tanítanak.
    És akkor mi van,ha 2 diplomád van?Én a végzettségedre lettem volna kíváncsi,hogy csillagász vagy-e/vgay hasomló? ; hogy ennyire biztosra veszed az ellenkezőjét.
    Gondolom nem.
    Akkor meg ne okosodj.Mert hihetetlen marhaság nekikezdeni azt állítani,hogy te többet tudsz.Én sem állítom,hogy értek a gyógyításhoz,egyszerűen azért,mert nem vagyok orvos.Ezért nem is gyógyítok,ezért nem műtök.

És:

1. A Tejútrendszer, mint egész forog a saját tengelye körül.
    Így van

2. A Naprendszerünk egy spirális kar része, és azzal együtt forog a Tejútrendszer magja körül.
    Lehet a por és a naprendszer keringési ideje eltérő(lásd naprendszer bolygói.)

3. Nem 1, hanem ha jól emlékszem 3 vagy 4 spirális karja is van a galaxisunknak, tehát a te elméleted szerint nem mondjuk 240 miljó évente lenne jégkorszak, hanem 240/3= 80 miljó évente. Már ha futkorászna a napunk a karok között, amit ugye nem tesz.
    Ezek a karok lehetnek különböző síkokban is.Nem csa 2D van.

4. A spirális karokban nagyobb az anyagsűrűség, de ez nem port jelent elsősorban, hanem több a csillag. Persze ahol több a csillag, ott több a (szuper)nóva robbanás, ergo több a kilökődött csillagközi por, sőt a gáz is több, de amúgy ilyen szétszórt anyag a spirális karokon kívül is van. (Sőt, a galaxisunkat csomó ún. sötét anyag veszi körül, amelynek roppant nagy a tömege, talán a galaxis tömegének 30%-át is kiteszi.)
    Sokkal több por van a galaxius karjaiban,mint máshol.Ez tény.Csak te nem tudsz róla.

Tehát a végtelenségig állíthatjuk az ellenkeőjét.
    Én mindig veled ellentétes dolgot fogok állítani,mert a tudománynak hiszek és egy kutatóközpotnak.És nem pedig egy hobbyból ezzel foglalkozónak,aki überelni akarja a tudományt.