• Darion
    Üdv
    Nem hittem volna, hogy lesz reakció, de nem bánom ^^

Hogy idézzek tőled:
    mit sugall a film: hogy a 10 éves főhős, miután jól megdöngöli mutánsbőrben a barátnőjét, esetleg csinál neki pár gyereket, aztán, amikor (gyereklélek) ráunk a csajra, otthagyja a pereputtyot, akkor irány a "felvilág"

Lehet, hogy csak én vagyok túl egyszerű lélek, nem tudom, de szerintem ez egy gyerek fejében sem fordult meg. Őszintén szólva, az enyémben sem :P De mondom, lehet bennem van a hiba.

Az, hogy most "ipari hulladék"-e a film, gyenge vagy sem, az elég szubjektív terület, kinek mi, ezen vitatkozni nem is nagyon lehet.
    Ha már szubjektív vélemény: több helyen láttam kritizálni a "kard a kőben" sztorit, hogy mennyire nem eredeti. Besson amúgy is hajlamos arra, hogy kliséket tegyen a filmjeibe, amiket a maga sajátos elnagyolt módján kifiguráz. Itt például, van ugye a Hatalom Kardja, mindneki tiszteli, rajongja. Az már mellékes, hogy a kard leginkább egy mezei macheta szerepét tölti be a filmben, inkább szerszám és nem egy mágikus tárgy ami a győzelem kulcsa. De ez csak egy kitérő :)

Ami miatt az első hozzászólásomat is tettem, az a kártékonyság téma.
    Szerintem túlreagálják. Egyszerűen nem hiszek benne, hogy egy ilyen jellegű rajzfilm bármi maradandó károsodást okozna egy gyerekben, akármit is okoz, az már benne volt a kölyökben. Röviden: nem hinném, hogy forrása lehetne bárminek.

Szerény véleményem szerint azok, akik az ilyen egyszeri filmekre (vagy összességében a rajzfilmekre) fogják a gyereknél jelentkező problémákat, csak a felelősséget hárítják, hiszen ők jó szülők voltak, mindent megadtak a gyereknek blablabla.......ismerős sztori, szegénykék, a rendszer áldozatai...

Elismerem, biztosan vannak kivételek, mint aki a Dragonballt utánozva kiugrott az emeletről, de ezek kivételek, amik voltak és lesznek is, ez sem konrétan a Dragonball hibája volt, ha nem az, akkor más hülyítette volna meg.

Ezek a transgender és egyéb szövegek meg számomra valahol a nevetséges és a szánalmas közt vannak. Majdnem olyan, mint valamelyik egyházi oldalon, ahol kifogásolták, hogy többször hiába vették Isten nevét a szájukra (de abban legalább van rendszer) :P

További szép napot ^^