Darion#61
Kedves, aranyos film, nekem nagyon tetszett.
A sztorival nincs gond, én nem várok fergetegesen csavaros és fordulatokkal teli történetet egy ilyen jellegű filmtől. Szórakoztató mese, elbűvőlő és kirángat a mindennapokból. Ez a célja, ezt igényesen teszi véleményem szerint. Ha valaki többre vágyik, az tényleg nézzen minőségi animet, bár ezek idehaza még elég réteg-filmek.
Nekem látványra, hanghatásokra is bejött Besson filmje ^^
Amit itt nem nagyon látok megemlíteni...itt a hozzászólók többsége gondolom jóval túlvan a gyermekkoron (kivéve talán Devvo, ilyen nyelvezetet utoljára gimiben láttam, amikor menő volt szarozni, fosozni, stb.) és felnőtt, racionalista fejjel jól megmagyarázzuk, hogy mit mond a film. Valaki gondoljon már bele gyerekszemmel is. Egy 5-6 éves gyerek, akármilyen érett is, még hisz a csodákban, hisz a mesékben legbelül (amelyik nem, azt sajnálom), őt a mese fogja meg.
A szexualitás meg így is úgyis megjelenik, a gyerek érdeklődni fog, nem ettől a filmtől fog bármi is megváltozni a gyerekben. Melyik kölyköt nem érdeklik a lányok? Ha nem teszünk csini női figurákat meg szexuális célzásokat a rajzfilmekbe, biztosan jó gyereket nevelünk, 16 éves koráig lányra se néz, védekezik, felvilágosult, jó tanuló és mintapolgár lesz. Vagy nem...
A nemibetegség és transzgender témáról meg annyit, hogy a cikkíró írjon posztapokaliptikus regényeket, jobban állna neki. A nemibetegség rész kifogásolását még valahogy megértettem, de ez a transzgender duma.....Szekeres úr, tényleg ennyire unatkozott?
Manapság tényleg trendi lehordani a rajzfilmeket, mert biztosan pszichopata tömeggyilkos-hajlamú perverzeket nevel a gyerekekből. Még mázli, hogy vannak figyelmes kritikusok, akik velem ellentétben szívükön viselik az ifjúság lelki fejlődését és jól megmondják, hogy mit nézzenek a kicsik.
Biztos bennem van a hiba, de szerintem ez a film az, aminek szánták. A gyerekeknek egy aranyos rajzfilm, ötletes elemekkel, a felnőttebb korosztálynak meg egy vicces, kellemes kikapcsolódást nyújtó animáció. Ennyi.
Devvo kedvéért hozzátenném: én véleményem, nekem tetszett, van, akinek nem, de egy filmről kinyilatkoztatni, hogy "De a film akkor is szar volt nincs mit ezen vitatni", nos, igen fejlett vita-kultúrára utal...
További szép napot mindenkinek ^^
U.I: tudom, eltelt pár hónap az utolsó bejegyzéstől, lehet senki sem olvassa majd, de kijött a DVD és úgy gondoltam van aktualitása :P