TH448#65
Neked nem volt még olyan, hogy beleszerettél valamilyen termékbe mondhatni első látásra? Olyankor más a helyzet.
És manapság nem olyan éles a határvonal a "trendi ember", és a tudatos vásárló között. Ugyanis amit leírtál, az semmiképp nem egyértelmű hozzárendelés. Ugyanis a tudatos vásárlókat is könnyen manipulálják manapság. Példaként említeném, ahogy mondtad "z minőségben". Itt kezdődik, hogy kemény napokig tartó utánajárás, tesztek olvasása, egyeztetés pénztárcával, stb stb. Én ezt csináltam, amikor a gépemvettem hangcuccot, aztán meg jött a körző és szögmérő a beállításhoz, tudtam, hogy annyiért azt kapom, olyan a minőség. Viszont mivel mondjuk egy mp3 játszó, mint olyan eléggé absztrakt osztály, a minőség meg ugye sajnos szubjektív (kinek kell eq, de én pl. azonnal kapcsolom ki), így nehézkes behatárolni. Itt jön képbe, hogy ki az audiofil, kinek mennyire számít, és ha nem nézed a legfelső réteget, akik heteket járnak utána tényleg komolyan véve a kérdést, a többi embernél a többségnél nem behatárolható, hogy ki mennyire tudatos. Véleményem szerint az a tudatos, aki nem azért vesz ipodot, mert menő, hanem mert minőségi mp3 játszó. Bár most, hogy belegondolok, a többség mégis a "menőség" miatt veszi.