Itt az Apple iPhone és AppleTV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Minden trendnek ez a lényege, hogy elhitesse veled, aki ezt követi az a KIRÁLY! Pedig valójában nem KIRÁLY, hanem tömegember. Aki egy picit ért hozzá és tudja mit akar, vagy tud legalább kérdezni és ez alapján dönteni, azt meg úgy hívják, hogy tudatos vásárló. Neki már nem lehet csak úgy eladni valamit.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Mindenkinek: Sokan írták, hogy milyen forradalmian egyszerû a kezelése. Egy mai PDA-nál ugyanígy rákattintasz, és elõjön 😛 Most animálva van az artist választás, meg a trackválasztás. Na bummm. Semmiképp nem forradalmi, maximum üzletileg lehet, az lesz...
A nagyobb felbontású kijelzõ tényleg többet fogyaszt. Viszont a kép szebb, mert kb. 4"-os kijelzõn jelenik meg a 640x480, vagyis kisebb az elemi képpont, mint 3.5"-on a 320x240-nél.
Internetezni WiFi-n keresztül is lehet, vagyis használhatod az otthoni elõfizetésedet (ha van WiFi-s routered), illetve szerencsés esetben mások hálózatát, vagy ingyenes access pointokat.
Mivel a PDA-k kártyával bõvíthetõk, így nem vagy fix méretre korlátozva (4/8 GB, mint ez az apple cucc). Amennyi kártyád van, annyi a kapacitásod 😊
A PDA-kra rengeteg már létezõ ingyenes és fizetõs program van, erre az apple-ra meg egyelõre max. a beépített programjai. Kíváncsi lennék, hogy az apple médialejátszója tud-e annyit, mint a PDA-kra írt TCPMP... és ez csak egy program a sok közül.
iPhone
Aki pedig azt hiszi ez mind csak ígéret, az klikkeljen alul a "Watch the Keynote" linkre, és nézze meg a CES prezentációt, Jobs élõben mutat be mindent egy készüléken...
Hol lehet ilyet venni?😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Megnézted te egyáltalán az elsõ hozzászólásban lévõ linket, láttad hogyan mûködik a telefon, vagy csak fikázól a vakvilágba?
http://www.youtube.com/watch?v=e-AZrkFuCZo
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tűnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
Szerény véleményem szerint már kevés embernek számít, hogy 640*480-at tud vagy 320*240-et (tisztelet a kívételnek). Mivel a mai ember a leglustább a földön, éppen ezért szeretne mindent egy kütyüben letudni. Telefont, navigációt, adminisztrációs dolgokat, stb. Szerintem még 10-15 év, és maga a PDA eltûnik. Ezek a szerkezetek fogják átvenni a szerepüket.
Ehh, felbontásról hallottál már? Nem a kijelzõ nagyobb (esetleg néhány mm-rel) hanem a felbontás nõ ilyenkor, a vga-s pda-k semmivel nem nagyobbak mint a qvga-sok.
"A win mobilos progik 99%-át 320*240-re írják"
Tényleg? Én nem úgy vettem észre.
"a 640*480-on semmi plusz információt nem kapsz hozzá."
Lássuk csak. Navigációs rendszer VGA-s, sokkal több infot tud megjeleniteni, excel VGA-s, sokkal több cella, netezés VGA sokkal jobban hasonlit a weboldal az asztali géphez, kevesebbet kell scrollozni. Soroljam még?
"Netezni lehet hogy jobb - lenne, ha nem egy vagyonba kerülne rá az elõfizetés "
Látom nagyon otthon vagy a témában... 50 megás csomag 1800 ft pannonnál. Ez bõven elég az útközbeni netezésre levelezésre, egyébként mivel wifi is van benne, belvárosban inkább azt használom.
"letölteni se nagyon tudsz hova"
van benne 4 giga CF és 2 giga SD. Nem mintha pda-val akarnék nagy fileokat letölteni, de a levelezésem, pár tucat táblázat bõven elfér. (és még pár film is van rajta, ha unatkozok, vagy a dugóban ücsörgök)
"meg sebességben se egy ADSL (jó, 1-2 belvárosi helyen van HSDPA"
wifi...
"Szal a nagyobb felbontásért kapsz egy nagyobb méretet, nem tudod zsebrevágni se. Kényelmetlen."
majd ha nem csak képet láttál egy ilyenrõl, akkor majd lehet, hogy tudsz használható véleményt is mondani róla.
"Sztem most ez a beszteszt, nekem is ilyen van. "
próbáld ki rajta a navigációt, internetezést, aztán nézd meg ugyanaz hogy néz ki egy VGA-son, nekem is korábban 320-as volt ég és föld a különbség.
Összességében nekem nagyon tetszett ez a telefon. Ha elérhetõ áron lesz, biztos beszerzek egyet.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ellenben sokkal fontosabb a RAM / ROM mérete, mennyi programot tudsz eltárolni rajta, illetve az aksikapacitás. Sztem most ez a beszteszt, nekem is ilyen van.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Ez mindenkinek: Valaki mondja már el nekem, hogy a marketing dumán kívül ez mitõl "multi"touch??
Na mindegy. Egyébként nem vagyok apple ellenes, ez a telefon nagyon nagyon tetszik, formavilágát tekintve legalábbis biztosan. És wifi! Van benne wifi! Nagy plussz pont. Lehet netezni, levelet nézni... Normális zene játszás.Van benne pár jópofa megoldás, de technológiailag sem ez, sem az ipod nem nevezhetõ forradalminak, és semmiképp nem pda. "iPod, mobil és 'internet-communicator', és mindez egyben". Ebben benne van a lényeg.
ez legfeljebb annyit jelent, hogy forradalmi userfejõ eljárás, itt a forradalmi szóval akkor van gond, ha technikai értelemben használják... Technikai értelemben pedig az ipod minden csak nem forradalmi.
(nem emlékszem, hogy a windows-t is forradalminak nevezted valamikor, pedig szintén letarolta a piacot és nem százmilliós hanem sokmilliárdos bevételt hoz)
A marketing lényege (szerintem), hogy egy átlagos cuccosból egy kis dizájnnal, hírveréssel cult/trendy dolgot csinálj. Mindezt úgy hogy a lázadó ifjúság úgy érezze: valóban õ alázadó ifjúság, miközben telepofával fogyazt - Kokakóla, Ájpod, és 18 ezer forintos Rodzserwótersz koncertjegy.
Nos, az ipod maga a trend, nézd meg hány cég próbálja másolni! Igaz semmit nem tud, amit a versenytársai ua pénzért ne tudnának, sõt inkább kevesebbet, de manapság a retro a minimal art a menõ.
Még hogy nem trendy!???😉))
(A divatcikk szerintem esetenként szinoním a trendyvel, ebben az esetben mindenképp)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Az, hogy elõtte is voltak mp3 lejátszók, utána is, mégis letarolta a piacot + a mellette lévõ webáruház százmillió dolláros nagyságrendû legális bevételt hoz a kiadóknak. Megtörte a fájlcsere egyeduralmát, megmutatta, hogy a weben is lehet zenét eladni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Talán az , hogy ha OSX-et szeretnél használni akkor kötelez a gép megvételére is. A kütyüjik kinézete szemtelenûl egyszerû és ennek ellenére viszont elég drága.
És végûl nem fednek le minden igényt! Mert ha valaki nem akar svájci bicskát venni, mert azért el is kérik az árát, akkor már ki is esett a körbõl.
Pl.: az iPod shuffle talán jó is lenne, de nincs benne rádió és kijelzõ! Viszont nagyon jó kis lejátszókat láttam az electro world-be tegnap a shuffle árába vagy alatta és ráadásúl elemmel megy és rádió is van benne...
Tudom most jön a szöveg, hogy rádiót ki halgat... ÉN!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
de hát igaza is van, ha közben a sok láma tapsol hozzá.
320x480 szintén nagyon gyenge pda helyetessitõnek, nekem a 2 éves ipaq-omon is 640x480-as, azon legalább nagyjából lehet netezni, ha muszáj.
Ez meg telefonnak batár, pda-nak kicsi és semmit nem tud.
Egyébként én pda-ból is direkt nem vettem telefonost, jobb ezt szétválasztani, pda az figyeljen a kocsimban és navigáljon utközben, aztán mehet táskába, telefon meg zsebbe, nem kell ezeket összerakni, mert olyan lesz mint a 4 évszakos gumi, igazából semmire nem tökéletes.
A 120-140e-hez meg hozzá kéne tenni, hogy 2 év elõfizetéssel, ha önmagában veszed meg az minimum 2x szorzó.
Egyrészt egy olyan cucos ami mindenre jó, általában semmire nem jó igazán. Másrészt, ha ezt 30 ezer forintért produkálná akkor valóbanforradalmi lenne. De ilyen árkategóriába hasonló tudású eszközökbõl Dunát lehetne rekeszteni.
iPhone - Music
Nem akarok flamelni meg semmi, de ebben hol az átlagos HW? több, mint 200 szabadalom van a telóban. De gondolom nem tetszik, hogy a teszkógazdaságos telefonokhoz képest ezen csak 1 db gomb van.
Nem értem miért kellett idézõjelbe tenni a vastag szót, ugyan nem túl nagy, de én átlagosnak mondanám.
"Jobs egy másik készülékrõl is beszélt, ami azt teszi lehetõvé, hogy a számítógép és a televízió összekapcsolása révén a felhasználók az eddiginél könnyebben nézhessék meg a letöltött filmeket egy nagy képernyõn. Az "AppleTV" prototípusát Jobs már szeptemberben bemutatta, most elmondta, hogy a 40 gigabyte-os merevlemezzel rendelkezõ, így mintegy 50 óra mûsort rögzíteni képes set-top-box 299 dollárért lesz megvásárolható. Sokak szerint éppen olyan forradalmi változást hozhat a digitális filmek megtekintésében, mint az iPod tette a zenehallgatásban. Mindkét készülék képes ugyanis arra, hogy "elszakítsa" a digitális fájlokat a számítógéptõl."
LOL, hogy mik vannak ebben a huszoneggyedik században!😉))
Eccerûen röhejes, amit az Apple csinál. Ok télleg odafigyel rá mit vesznek az emberek, de vesz egy átlagos HW-t megdizájnolja (Applésan eccerû formájúvá teszi), némi marketing és már mehet is a népnek.
Vajon mennyibe kerülhetett az Apple-nek ez az SG cikk? Mégis mi búbánatos lófasz a forradalmi az iPodban? Csak egy MP3 lejátszó, semmi több. Attól hogy sok idiótának van, még nem feltétlen jó, és pláne nem forradalmi.
ez legalább megéri, mert inkább egy PDA-PMP-Telefon kombó
Nem, ez egy MP3 lejátszós telefon. Sok hasonló van már a piacon, mondjuk nem érintõképernyõsek, de minek is az érintõkijelzõ zenehallgatáshoz meg telefonáláshoz. Egy mai átlag PDA önmagában is PDA-PMP kombó 😊 Már csak azt kell kiválasztanod hogy telefonos legyen-e vagy sem. Ott van például a Mitac MIO A701 - fullextrás PDA windows mobile 5-el, beépített navigáció, plusz telefon funkciók, 1.3 megapixeles kamera, és újonnan 140.000 az ára (magyar forintban, itthoni boltban). Picit jobban megéri mint ez az apple szarság. És még azt se mondanám hogy csúnya.

Egyébként nem olyan extrém ár ez, bárki megnézheti a Nokia N szériás telefonjait, N80 is most már 100e körül van, de nemrég még 140-150e volt,és az még messze nem érintõképernyõs, nem is csúcskészülék, de még csak nem is apple (ugye a márkanév)...