a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
  • NeoMaN
    #965
    Szerintem pont a primitív kultúra eszik húst. Egyszerűbb leölni az állatot és megsütni a húsát pár óra alatt, mint hónapokig termeszteni valamit majd learatni-feldolgozni stbstb.

    Igazad van, mert talán valóban nem természetes a vegaság.
    De én azt érzem, hogy a húsevés nem helyes. Egy közép-afrikai benszülött törzs tagja valószinűleg nem tud vegaként élni mert nincs bolt ahol megvásárolhatja a tisztán növényi kajákat. Ő az életben maradásáért eszik húst. Ez teljesen rendben van.

    De mi itt "jóléti" társadalomban élünk. Bármit meg tudunk venni-tenni /persze ha van rá pénzünk/. Nekünk nem létfontosságú az életben maradáshoz a hús. Vannak gyümölcseink, zöldségeink stb. Választhatunk mit eszünk.

    Egyébként talán a mostani, főként táppal etetett állatok húsát sem hívnám természetesnek. Ebből kifolyólag a fogyasztásuk sem annyira természetes, mint ahogyan ezt beállítod. A különböző felvágottakról és egyéb kutyult szarokról nem is beszélve.

    És még mindig a fő dolog ami felett elsiklotok és az egészséggel meg a természetességgel jöttök:
    Nem akarok megenni olyan dolgot amiért: valaki-valami meghal, elvérzik, fáj neki, fél, sír, szenved, agyonvágják, megölik, leszúrják, kivégzik, kivéreztetik.

    Gondolj bele, hogy egy disznónak az EGÉSZ rövidke élete arról szól, hogy egy ólba van zárva. Néha jön valaki és ad neki enni. Kajálás után a disznó jól érzi magát és hamarosan megszereti azt aki enni ad neki. Így él mondjuk fél évet. Bezárva egy ólba.... Naponta kaját kapva.

    Aztán egszercsak jön az EMBER aki eddig etette, többedmagával. Lefogják, megszúrják, fél, fáj, fél, nagyon fáj, nagyon fél, vége.

    Utána megeszik. Pedig valószinűleg úgy sem haltak volna éhen, ha nem eszik meg őt. De így egyszerűbb. Olcsóbb. A disznót meg úgyis azért tartottuk, hogy levágjuk - gondolják.

    Tényleg senki nem tudja magát a diszó helyébe képzelni?

    Hát köszönöm szépen. Aki szerint ez rendben van...hát nem tudom.
    Valószinűleg sokan röhögnek ezen, hogy ilyet írok, de szerintem inkább siralmas hogy mekkora vadállat az ember.